Kr.K

Автор: Красимира Кръстанова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Жената се отправи към мъжа, който я очакваше. Тя носеше пакет, опакован в най-обикновена хартия. По нищо не личеше, че той е нещо специално, нямаше никаква украса – дори и панделка. „Това е подаръкът ми за теб. Аз сама го направих. В него вложих чувствата и пожеланията си. Честита Коледа!”.

Той отвори внимателно кутията и оттам извади стъклен поднос с голяма и красива торта. Погледът му се спря на блестящата тъмна и гладка повърхност с украса от сухи плодове в кафяво–златиста гама. Ретро стилът носеше носталгията на отминалите години и съжалението за времето, което те двамата бяха пропуснали в други срещи и други мечти.

Първото нещо, което вдъхна, беше богатият сладко–горчив аромат на черен шоколад с дъх на южни плодове. Той излъчваше обещание, но и малко несигурност, което го правеше неустоим. Хапката, която поднесе към устата си, беше замайваща. С небцето си усети вятъра, извиващ клонките на портокаловите дръвчета, и слънцето, което даваше радост на сетивата и привличащата сила на телата. В него нахлу мракът на желанието, който парадоксално отвеждаше към светлината, стаена някъде в дъното на душата му. Цялото му същество потръпна от подтика на съзиданието – източник на множествеността на света.

Тогава разбра, че това не е обикновена торта, а самата любов. Формите на нейното изразяване са различни и безкрайни. Важното е, че тя е тук и ни кара да бъдем себе си във взаимността.

 

* Илюстрацията е фрагмент от графика на Емил Марков