Палитра стил - PalitraStyle.com

pantone 2017Във връзка със Седмицата на модата в Ню Йорк, PANTONE Fashion Color Report предоставя изчерпателен преглед на най-използваните цветовете от модните дизайнери в пролетните им колекции през 2017 година.

"Едно от нещата, които видяхме тази година, беше възобновеното чувство за въображение, в което цветът се появява в контекст, различен от традиционния", казва Леатрис Айземан, изпълнителен директор на института Pantone Color.

Ето най-модните цветове за пролетта на 2017 г.:

PANTONE 17-4123 Niagara
Удобен и надежден, Ниагара ще е най-актуалният цвят за пролетта на 2017 година. Ниагара е класическо денимно синьо, което показва нашето желание за лекота и релаксация.

PANTONE 13-0755 Primrose Yellow
Primrose Yellow искри с топлина и жизненост. Обличайки се в този цвят, ние се показваме в непосредствената си топлина. Това радостно жълто ни отвежда до една дестинация, белязана от ентусиазъм, добро настроение и слънчеви дни.

PANTONE 19-4045 Lapis Blue
Можем да си доставим още енергия е Lapis Blue. Силен и уверен, този интензивен цвят синьо е пропит от вътрешно излъчване.

PANTONE 17-1462 Flame
"Пламък" е сладък и забавен нюанс на оранжевото. Пламенна и жизнерадостна, тази разцветка добавя огнена топлина към пролетната ни палитра.

PANTONE 14-4620 Island Paradise
Island Paradise е освежаващо воден нюанс, който ни кара да се пренесем на морския бряг. Студеният синьозелен оттенък издава мечтата за голямото бягство на самотен остров. Island Paradise е емблематичен за тропическите ни копнежи и желанието ни за релакс.

PANTONE 13-1404 Pale Dogwood
Pale Dogwood е тих и спокоен розов нюанс, който поражда аура на невинност и чистота. Ненатрапчивото фино розово меко докосва сетивата с внушение за светлина.

PANTONE 15-0343 Greenery
Зеленото е цветът, който показва нашата страст да изследваме, да експериментираме и да преоткриваме. Свежата зеленина ни кара да поемем дълбоко въздух и да се възродим.

PANTONE 17-2034 Pink Yarrow
Тропически и празничен, Pink Yarrow е причудлив, непримирим оттенък на розовото, който изкушава. Ярък и бурен, Pink Yarrow е завладяващ и стимулиращ цвят, който вдига духа и увеличава адреналина.

PANTONE 18-0107 Kale
Вдъхновена от великото външно разнообразие и здравословния начин на живот, Кале е другото зелено, което показва нашето желание да се свържем с природата И както виждаме в природата, тази пищна и плодородна естествена зеленина осигурява перфектния допълващ фон на по-оживените тонове в палитрата.

PANTONE 14-1315 Hazelnut
Цветът лешник е ключов и неутрален за пролетта. Той ни напомня за естествената природа. Непретенциозен и с присъща топлина, лешникът е преходният цвят, който безпроблемно свързва сезоните.

Още по темата: