bulkaАвтор: Маргарита Джелепова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Маргарита Джелепова е професионален гримьор. Собственик е на Magy`sMakeup Studio.

В сватбения ден красотата е много повече от добро осветление и умело приложен сватбен грим. За да изглеждате възможно най-добре във вашия голям ден, от съществено значение е да се овладее правилната рутинна грижа за кожата. В крайна сметка, колкото и прецизно и умело да е поставен един грим, той не може да сътвори чудеса – вашата кожа е платното, върху което професионалният гримьор рисува.

Тук ще ви предложа няколко прости практически съвета как да се справите с комбинираната кожа, която по същество представлява комбинация от два типа кожа – суха и мазна, което прави грижата за нея доста специфична.

Ежедневно почистване на комбинираната кожа

Грижа за комбинираната кожа трябва да е ежедневна. Почиствайте кожата на лицето с мицеларен лосион, който премахва замърсяванията от околната среда, както и гримът, и не се отмива, за да може успокояващите му съставки да останат да действат върху кожата. Веднъж или два пъти в седмицата може да ползвате за по-дълбоко почистване гел, но не по-често, защото изсушава прекомерно кожата и тя става по-чувствителна. Не използвайте обикновените сапуни, които водят до същия ефект на изсушаване на кожата. Може да пробвате и с продукт 3 в 1 вместо гела.
Използването на продукти, съдържащи киселини - алфа, бета, и салицилова също е препоръчително, тъй като те спомагат за регулиране на омазняването и унифициране комбинираната кожа.

Magy koja

Дневният крем за комбинирана кожа на лицето

Препоръчвам употребата на кремове, предназначени за нормална до комбинирана и дехидратирана кожа. Добре е те да съдържат термална вода за успокояване, подсилване и регенериране на кожата + хиалуронова киселина, способна да задържа до 1000 пъти своя воден обем.

Слънцезащита за комбинирана кожа на лицето

Към грижата за кожата е добре да се включи и слънцезащита. Има продукти за лице, които са подходящи за матиране при по-силно омазняване на кожата. Доказано е, че слънцезащитата предпазва не само от действието на УВ лъчите, предотвратява или забавя появата на пигментации, но и намалява активността на мастните жлези.

Начинът на хранене също е важен!

За да се предотврати зачервяване, отличителен белег на комбинирана кожа, би следвало да се избягват пикантните храни и червено вино, и да се наблегне на зеленчуците. Консумирайте повече цитрусови плодове, които имат пречистващо действие върху кожата.

Още по темата: