fishu PalitraStyleАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Фишу – това е малък шал, който се връзва около врата. Придава свежест, елегантност и стил на вашата визия. Носи се обикновено като допълнение към класическа риза, блуза, сако или рокля с деколте. Модният аксесоар е подходящ както за ежедневния, така и за деловия стил на обличане. С фишу винаги ще изглеждате модерни.

Материята

Тъй като фишуто е в непрекъснато съприкосновение с кожата, материята му не трябва да я дразни. Платът трябва да мек, нежен и много фин, не само за комфорт, но и за лесното оформяне и връзване. Подходящи материи за фишу са: естествена коприна, сатен, фин памук, тюл, мека мрежа.

Разцветката

Фишуто е моден аксесоар, допълнение към облеклото. Неговата роля е да разнообразява дамските тоалети. Нетрадиционните цветови съчетания или нестандартни, пъстри шарки са много подходящи, защото когато се нагънат изглеждат много красиво.

Формата

Има различни форми малки шалове, които могат да изиграят ролята на фишу. Формата на шала може да е квадратна, правоъгълна или триъгълна. Най-добре стоят правоъгълните шалове, шити на верев. Класическият вариант на мъжкото фишу също може да намери реплика в дамския гардероб. Този вид фишу е с форма, подобна на вратовръзка, слага се по специален начин около врата и се носи с разкопчана яка на ризата.

 

Още по темата: