kolie 1Автор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Колието е вашата визитка на всяко събитие. То заявява категорично вашето присъствие и ви помага да оставите следа в съзнанието на всеки, който ви е погледнал. В делника слагането на колие носи настроение и показва вашия вкус и индивидуалност. Добре подбрано, колието е чудесен аксесоар и в деловия стил на обличане.

Колието – от древността до днес

Бижутата са познати на човечеството още преди 10 0000 години. Древните са използвали камък, кожи, кост, миди, пера и вулканично стъкло. С течение на времето и развитието на технологиите, творците са започнали да обработват метала и скъпоценните камъни. С производството и обработката на стъклото, бижутерите достигат до изкуствени камъни, които позволят влагането им в бижута, като допринасят за разумна цена и атрактивна визия. С развитието на металургията пък се стига до свръхлеки сплави, които заменят в голяма степен среброто и златото при изработката на колиета. Днес има всяка жена има възможност да избира колие измежду хиляди варианти по отношение на форма, цвят, материал.

Формата на колието

За да бъде естетически издържан вашия външен вид, трябва да съобразявате формата на колието с формата на деколтето на вашата дреха. Ето няколко примера:

kolieta

Модерни с колие

За да бъдете модерни, трябва да имате поне няколко колиета – за ежедневието и за официалните поводи. Изберете смело своите бижута. Съобразете ги не само с дрехите, но и с останалите ви украшения – обици, гривни, диадеми, пръстени и т.н. Формата, материалът, цветовете на камъните трябва да ви радват с блясъка си и да ви носят много и добро настроение.

 

Още по темата: