body Палитра стил - PalitraStyle.com

Не бива да пренебрегваме кожата на нашето тяло под претекст, че тя е скрита под дрехите ни. Грижете се за нея ежедневно, защото по този начин показвате уважение не само към собственото си тяло, но и към любимия човек, с когото го споделяте.

Чистотата на кожата – първостепенна грижа

Кожата на тялото трябва да се поддържа чиста чрез ежедневния душ. Някои предпочитат сутрешния душ. Тогава той е бърз, свеж и кратък. Други предпочитат вечерния, с който да отмият нечистотиите от деня в буквален и преносен смисъл. Вечерната баня може да се превърне в релаксиращ ритуал, защото съприкосновението с водата е приятно, а нанасянето на сапун или душ-гел, може да се превърне в чудесна ароматерапия. Ексфолирайте веднъж седмично кожата по време на къпане.

Подхранване на кожата

След баня, кожата трябва да се подхрани и омекоти, ако не го направите, може да усещате неприятно опъване, а на следващия ден може да забележите неприятни люспи. Изберете според типа кожа балсам, който е по-леки лесно попива в кожата, мляко, което е по-богато и плътно и е подходящо за суха кожа. Можете да изберете и подходящо натурално кожно масло. Най-доброто в случая е бадемовото, защото бързо попива, успокоява, омекотява и заглажда кожата. Не напразно то е известно като „кожно” масло.

Докато нанасяте подхранващия продукт, можете да се насладите още веднъж на приятен самомасаж и ароматерапия.

Още базови грижи за кожата на тялото

За да се радвате на хубава кожа, трябва системно да се грижите за нейната епилация, според вашите собствени възгледи и стандарти.

При наличие на стрии и целулит, ползвайте специализирани продукти за проблемните места. Наблегнете на масажа в тези зони. Добре е антицелулитната терапия да бъде съчетана със спорт и специални упражнения.

 

Още по темата: