Палитра стил - PalitraStyle.com

Състоянието на кожата на лицето се променя в зависимост от възрастта, хормоналния фон, емоционалното състояние, околната среда. За да изглежда лицето добре, за кожата трябва да се полагат грижи. Някои дами разчитат на професионалните услуги на козметичните салони, но най-хубаво е да знаем какви грижи можем сами да полагаме за кожата си. Защото грижата трябва да е ежедневна.

Кожата на лицето трябва да се поддържа чиста

За да изглежда лицето свежо, кожата трябва да се поддържа чиста и в добър вид. Това означава задължително почистване в края на деня от грима и замърсяванията. Най-добре тази процедура се извършва с памучен тампон и тоалетно мляко. За по-мазната кожа може да се използва измиваща емулсия. Сухата кожа добре се почиства със смес от зехтин и розова вода. Накрая измийте лицето с вода. Можете да оставите кожата да „диша” през нощта, свободна от препарати. Но ако кожата е много суха, препоръчително е да се нанесе подходящ нощен крем или натурално масло – бадемово, кайсиево, прасковено, маслиново, кокосово, от карите, от пшеничен зародиш, от авокадо, от гроздови семена, от макадамия, арганово, сусамово, сафлорово и др.

Кожата трябва да се почиства от т.нар. черни точки   1-2 пъти месечно и в зависимост от нуждата, да се поддържат секторите с нежелано окосмяване.

Кожата на лицето трябва да се защитава

Защитата на кожата от агресивните UVA и UVB лъчи на слънцето, от свободните радикали и др. трябва да е ежедневна. Само чрез нея, кожата на лицето ще се запази по-дълго време хубава. Тази грижа е лесна. Просто трябва да се нанесе подходящ крем със съответната защита. Изберете подходящ за вашата кожа дневен крем, който притежава тези защити и същевремнно е добра основа за грим. Не пропускайте да нанесете околоочен крем, който можете да използвате и за граничната зона на устните.

При необходимост, кожата на лицето трябва да се лекува

Ако са налице пъпки, акне, комедони, розацея, пигментиране и др., кожата се нуждае от специална грижа. При по-сериозните й състояния е препоръчително да се обърнете към дерматолог.

Помнете, че ако полагате системни грижи за кожата на своето лице, ще изглеждате хубава, дори и без грим.

Още по темата: