brown 1

Палитра стил - PalitraStyle.com

Маргарита Джелепова е професионален гримьор, собственик на Magy`s Makeup. За нея гримът е страст, призвание, изкуство, дар; начин да подчертаеш естествената красота, да й помогнеш да бъде изразена по най-добрият начин.

Независимо дали сте горда притежателка на светлия кехлибар или на почти черното – вашите кафяви очи са винаги красиви, топли и вълнуващи, а погледът е дълбок и ярък!

Всъщност дамите с кафяви очи са истински късметлийки, защото лесно могат да направат така, че да изглеждат още по-красиви. Комбинациите от цветове, подходящи за гримиране на кафявите очи са безкрайно много.

Кафяви очи, но какво точно е вашето кафяво

Почти всеки цвят отива на кафявото. От най-лекото златисто до опушеното черно - всичко това работи за вас. И все пак, неминуемо има моменти, когато се колебаете какви цветове да подберете. Най-важната стъпка е да определите какъв е вашият оттенък на кафявото, след което вече лесно ще намерите правилните нюанси в грима.

Въпреки че много дами с кафяви очи избират да носят кафяв грим, това всъщност не е най-добрият начин за подчертаване на цвета. Кафявото е смесица от всички основни цветове, така че има много възможности, между които да избирате. Аз препоръчвам да изберете цветове, които седят на противоположната страна на цветовия спектър.

Шест универсални цвята, които ще придадат инивидиуален облик на кафявите очи

Кобалтово синьо

Кобалтово синьото прави тъмнокафявите очи богати и мистериозни. Електрическият оттенък на този цвят кореспондира прекрасно с кафявото на вашите очи, а контрастът, който се получава, е очарователен.

Патладжаненият цвят

Лилавите нюанси правят кафявите очи изумителни. Нежни, пастелни или ярки и драматични, те ще накарат очите ви да искрят.

Златистозелено

Широката гама на златните и зелените тонове - от матирани, топли или метални нюанси, подчертават по неповторим начин кафявите очи, особено ако в тях има жълто-зелени петънца, тоест, очите са пъстро-кафяви.

brown 2Топли, неутрални цветове в кафявата гама

Нюансите на кафявото, неутрални цветове като сиво, светлорозово, прасковено, карамелено, са идеални за през деня. За вечерен грим изберете опушени – очи, но не само в черно, а също и в лилаво, зелено или тъмно синьо от вече посочените варианти по-горе.

И един последен съвет

Не само цветът на ириса, но и формата на окото имат значение. Имайте предвид, че със светли сенки ще уголемите очите, а с тъмни ще акцентирате върху тях, но и ще ги смалите. Ако очите ви са малки и кафяви, нанесете светъл цвят във вътрешния ъгъл на окото и до веждите, а след това тъмен цвят във външния ъгъл на окото. Ако напротив, вашите очи са изпъкнали, на всяка цена избягвайте нанасянето на много светли сенки на целия подвижен клепач, защото това визуално ще ги уголеми допълнително.

В заключение мога да ви пожелая отново – не се страхувайте да експериментирайте и добрият резултат ще бъде неизбежен.

*Професионалната фотосесия е предоставена специално за PalitraStyle от Magy`sMakeup

 

Още по темата: