sutien Палитра стил - PalitraStyle.com

Най-еротичната част от дамското бельо е сутиенът. Функцията му обаче не се изчерпва само с това да съблазнява. Най-важното му достойнство е в това, че той поддържа гърдите и предпазва кожата им от преждевременно отпускане.

Няколко думи за анатомията

В женското телосложение единствено кожата крепи гърдите. С напредване на възрастта, еластичните влакна, които я съставляват губят своя тонус и постепенно се разтягат. В следствие на това гърдите натежават, отпускат се и накрая увисват. Има начин да подпомогнем запазването на красотата на бюста за по-дълго време. Основното изискване е носенето на подходящ сутиен още от момента, в който гърдите започват да се развиват и наедряват.

По какво да познаем подходящия сутиен

Подходящият сутиен, този, който ще върши работа, се избира в зависимост преди всичко от структурата на тялото, а не под влияние на актуалните модни тенденции. Сутиенът трябва да е удобен. Това означава, че не бива да е нито много хлабав, нито много стегнат. Ако сутиенът не прилепва добре, той няма да ви върши работа. Ако пък е много тесен, по време на носене ще ви причинява дискомфорт, а след свалянето му ще оставя дълбоки дири по кожата ви. Формата на чашките трябва да се съобрази с формата на гърдите. Чашките трябва нежно да обгръщат и поддържат гърдите, а не да ги притискат и смачкват.

Кога носенето на сутиен е задължително

Независимо от големината на бюста, сутиенът е абсолютно задължителен, когато бягате, скачате, ходите на фитнес, защото при тези физически натоварвания гърдите се тресат много силно и ако не се поддържат, кожата агресивно се разпъва. Когато плувате, водата поддържа гърдите и можете да изберете бански, без непременно усилена част в бюста.

По време на бременност, трябва повече от всеки друг път да се грижите за гърдите си. Освен мазането с подходящи масла и лосиони, специалистите горещо препоръчват носенето на сутиен. Това ще ви помогне да се предпазите от стрии. Изберете сутиен по мярка и от материя, която няма да дразни и без това напрегнатите кожа и гърди от хормоналните промени в тялото ви.

Когато кърмите, сутиенът също е задължителен. Тогава ползвайте от специалните сутиени за кърмачки, които са с хипоалергенни и с подходящи капачета за лесно хранене на бебето, дори на публични места.