Палитра стил - PalitraStyle.com

akvarel 1

Маргарита Джелепова е професионален гримьор. Собственик е на Magy`sMakeup Studio. Повече за нейната работа можете да научите като посетите новият сайт на студиото http://www.magysmakeup.com

Техниката Акварел е идеална, когато е необходимо да се създаде ярък и устойчив грим. Тя е много подходяща за фотосесии, подиумен и фентъзи грим, но е и напълно приложима и съвместима със салонния, бюти грим – за вечерно парти, сватба, коктейл. Акварелната техника позволява да направите цветовете ярки, интензивни, а грима - по-траен и стилен.По-рано се твърдеше, че може да се използва само в боди фейс и боди арт изкуството, но сега широката сцена също прие този вид техника.


Какво представлява акварелната техника

akvarel 3

Акварелът – това по същество е грим на водна основа. Може да бъде сух или под формата на течни емулсии. Сухите аква таблетки при работа изискват добавянето на малко количество вода. Нанася с четка или гъба, в зависимост от областта на приложение. Акварелътможе да бъде  матиран, перлен, флуоресцентен.
С цел по-доброто нанасяне и преливане на акварела, в по-добрия случай, той може да се постави върху тонирана, т. е. обработена с фондьотен основа, но не и с пудра, тъй като тя изсъхва бързо и плавното преливане на цветовете, би било невъзможно. След нанасянето и преливането на акварелните цветове, последните задължително се запечатват със сенки.


Какво е основното предимство на акварелният грим

akvarel 4

Това определено е  възможността да се получат плътни, ярки цветове, които ще издържат дълго време - безкрайно ценна възможност от гледна точка на тържествени и празнични поводи, когато имате нужда да изглеждате страхотно, и гримът ви да се справи с проявата на емоции под формата на сълзи, ярката светлината на прожекторите и светкавици.


Акварелната козметика не предизвиква алергии, което я прави и толкова популярна в работа с деца - на детски партита, за създаване на приказни образи и герои.

Акварелната техника се използва и за участие в първенства, състезания, изложби.

Акварелната техника  - това е бунт от цветове, форми и рисунки, своеобразен танц на човешкото въображение.

akvarel 2

 

Още по темата: