grim blue 1

Палитра стил - PalitraStyle.com

Ако сте благословени с естествено сини очи, вероятно искате да знаете кои цветове грим ще подхожда на очите ви, така че те наистина да се открояват. Ще се опитаме с няколко прости съвета да ви помогнем да вземете най-доброто за вас решение.

Сиви, тъмносиви, кафяви, дървени въглища, черни, розови, медни, лилави, виолетови, сребро и злато, биха били наистина добро решение. За ежедневна и делова визия, удачни цветове са кафяво, розово, лавандулово и неутралните нюанси като цяло, и те се адаптират добре към сините очи. Всеки път, когато свържете два противоположни цвята, те се засилват взаимно. Използването на нюанси на сенки за очи или очна линия, които са противоположни на зелено например (меден, топло кафяв или лилав) ще направи зеленото в ириса на очите ви да изглежда по-ярко и по-зелено.

grim blue 2


За една по-драматична, вечерна визия, можете да използвате метализирани варианти на сребърно и златно, студено розово и особено тюркоазено, които ще придадат неповторимо очарование на вашата вечерна визия. Ако сте уморени от използването на обикновена черна спирала, имате прекрасна възможност да използвате тъмносиня, с опушена като въглен очна линия. Изобщо, когато става въпрос за очна линия, колкотопо-тъмна е тя,  толковапо-блестящи ще изглеждат очите ви. Поради тази причина, очни линии в нюанси на тъмносиньо, кафяво и черно, тъмнозелено, тъмно лилаво, бледолилаво и розово, също се адаптират много добре към сини очи.
Тъмните сини тонове ще подчертаят естественото синьо в очите ви.

grim blue 3


За да се постави още по-голям акцент върху сините очи, можете да смекчите цвета на устните, като подберете матово червило в нежен прасковен или лилав цвят. Кадифен естествен руж с мек оттенък върху скулите би бил чудесен завършек
Към края, позволете ми да добавя, че независимо от някои простички правила, с които се опитахме да ви запознаем, най-добрите резултати идват от хора, които имат смелостта да експериментират с различни цветове и нюанси. Правилата не бива да ви спират от желанието да си поиграете с цветовете от време на време. Ако опитате определен цвят или цветова комбинация, колкото и нестандартна и необичайна да изглежда тя, но ви кара да се чувствате добре, не е ли това най-важното? Нека не забравяме, че истинската красота е неразривно свързана с това да се чувстваме добре, за да изглеждаме добре.

Професионалната фотосесия е предоставена специално за PalitraStyle от Magy`sMakeup

Грим - Маргарита Джелепова
Фотограф - Николай Попов
Модел - Лили Шилева
Коса - Виолета Шумкарова

 

Още по темата: