Палитра стил - PalitraStyle.com

Винаги сте искали да се усмихвате широко на света, но не го правите, защото не харесвате зъбите си. На всички снимки сте със затворена уста, а когато сте сред  хора и се смеете, прикривате усмивката си с ръка. Имате усещането, че всички гледат единствено несъвършените ви зъби и това просто смъква самочувствието ви до нула.

Има начин, който може да реши проблема ви. Той е бърз, безболезнен и евтин. Нарича се бондинг и се извършва от дентален специалист.

bonding Amaya


Бондингът като метод в естетичната дентална медицина


Бондинг означава директно изграждане, художествена реставрация на зъбите чрез композитни смоли. Прилага се за естетична корекция, най-вече на предни зъби. Чрез бондинг се коригират  кариозни, счупени, криви, раздалечени, оцветени зъби и др.
Щадящ. Денталният бондинг е минимално инвазивна процедура. Извършва с минимално изпиляване на зъбите (в зависимост от инидивидуалното състояние).
Безболезнен. Методът е безболезнен и няма да имате нужда от упойка.
Бърз. Обикновено в рамките само на едно посещение вие може да се сдобиете с мечтаната красива усмивка.
Евтин. Бондингът е по-евтин вариант за естетична корекция на зъбите в сравнение с керамичните фасети.
Качествен. Трайността на бондинга е сравнима с тази на зъбните фасети.


Бондингът като дентална процедура – описание


Вашият лекар по дентална медицина ще започне с почистване на зъба (зъбите), за да отстрани плаката. Ако е необходимо се прилага леко изпиляване. След това зъбната повърхност се разграпавява (ецва) с киселина, за да може да се получи здрава връзка с композитните лепила. Нанасят се послойно фотокомпозитните материали. Обикновено се ползва комбинация от три композитни маси, за да се постигне идентична големина, цвят, форма и т.н. с останалите зъби. Нанасянето на фотокомпозитите е послойно, като всеки слой се втвърдява под действието на специална лампа. Така постепенно се постига необходимата форма, големина и цвят на зъба. Процедурата завършва с финиране и полиране на зъбите.
В резултат пациентът се сдобива с красива усмивка. Няма нужда от последващи по-специални грижи, достатъчна е ежедневната устна хигиена.


PenchevaСъветът на специалиста: Д-р Елена Пенчева е дентален лекар в клиника “Амайя”


"Бондингът е съвременно естетично и същевременно минимално инвазивно решение за възстановяване на дефектите в усмивката с помощта на специални композитни материали. В някои случаи с бондинг могат дори да се заместят керамичните фасети. В Дентална Клиника Амайя работим със световно признатите материали на фирмите Dentsply (Esthet X HD), Coltene (Miris), 3M – Filtek Ultimate и др. Изключително удовлетворяващо е да видиш щастието, което струи от пациентите, когато видят мечтаната усмивка на своето лице. Изумително е как и животът им се променя към по-добро в следствие на повишеното самочувствие. Имаме десетки случаи, в които наши пациенти правят пробив в кариерата и в личния си живот, благодарение на естетичната корекция на зъбите. А за нас като лекари няма нещо по-удовлетворяващо именно от благодарен пациент, на когото връщаме отдавна загубената усмивка."

За контакти:

Пловдив, ул."Бяло море" 2

+35932607650
+359882069540

http://www.amayadent.com

 

Още по темата: