grimПалитра стил - PalitraStyle.com

Често се случва времето да не достига. Особено сутрин, когато бързаме за работа. И въпреки че минутите сякаш летят, по-бързо от която и да е друга част на денонощието, можем да отделим 5 скъпоценни от тях за бърз грим, с който да изглеждаме свежи през целия ден.

Перманентната грижа за лицето е задължителна

За да можете да се гримирате в рамките на 5 минути, е необходимо перманентно да поддържате кожата на лицето си. Това означава вечер да я почиствате от грима и замърсяванията, да ползвате подходящ нощен крем или подхранващо масло, да се грижите за формата на веждите си и за епилирането на проблемните участъци. Когато имате възможност, слагайте подходящи маски.

Основните моменти при бързия и свеж дневен грим

Измийте лицето си, за да се събудите и освежите. Нанесете крем за околоочния контур и подходящ дневен крем. За да изравните тена, и за да доставите необходимата храна и защита на кожата, най-добре е да използвате тонален крем (ВВ крем). Нанесете тънка линия с молив на горния клепач, съвсем близо до миглите. Изтеглете линията към външния ъгъл на окото в посока навън и нагоре. Акцентирайте точно този участък като задебелите контура. Можете да използвате черен, сив или кафяв молив в зависимост от вашия цветови тип и предпочитания. Идва ред на сенките. Изберете сенки в два нюанса – по-светъл и по-тъмен. Спрямо вашия тен, цвят на косата и очите, изберете цветовете на бежовото или розовото. Светлия тон нанесете върху горния клепач като започнете от вътрешния ъгъл на окото. Тъмния тон нанесете в края в пространството, ограничено от молива, изтеглете нагоре към гънката и леко разнесете. Идва ред на спиралата. Използвайте черна и я нанесете само на горния клепач. Две щрихи руж в подходящ цвят, допълващ цветовата гама на сенките. Завършете с червило. Препоръчваме ви да изберете по-светли пастелни тонове в кафявата или розовата гама.

Грим, подходящ за всеки ден

Този начин на гримиране е лесен и бърз. Подходящ е за всички цветове дрехи. Отива на всяка жена, защото деликатно акцентира, без да се натрапва. С него ще изглеждате естествена и свежа, а това само ще усили вашия чар.

 

Още по темата: