pantone 2017Автор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Във връзка със Седмицата на модата в Ню Йорк, PANTONE Fashion Color Report предоставя изчерпателен преглед на най-използваните цветовете от модните дизайнери в пролетните им колекции през 2017 година.

Прочети още...

esen 2016Автор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Желанието за спокойствие, сила и оптимизъм вдъхновяват есенно-зимната палитра на модните цветове, представени от Pantone.

Прочети още...

jeansАвтор: Екип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Панталоните от деним (дънките) са незаменимо облекло на съвременния човек и те непременно присъстват в гардероба на жената, мъжът, тинейджърът, детето, даже и на бебето. Удобни, симпатични, модерни, разнообразни – дънките позволяват на всеки да изрази себе си в своя стил на обличане.

Прочети още...

pearls 1Автор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Перлата е органичен скъпоценен камък, който е жив. Средната продъжителност на живота им е кратка, в сравнение с останалите скъпоценни камъни. След  150 – 200 години те потъмняват и губят блясъка си. Перлите могат преждевременно да остареят и да загубят привлекателността си, ако не спазваме някои основни грижи за тях.

Прочети още...

perlaАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Бисер, маргарит, сълзите на нимфите – все красиви и поетични наименования на един от най-прекрасните скъпоценни камъни – перлата. Тя е единственият скъпоценен камък, произлязъл от живо същество - перлена мида (в сладки води) или стрида (в солени води).

Прочети още...