elefantsАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Древната китайска философия, наречена фенг шуй или фън шуй, е комплекс от знания, които се отнасят до техники за балансиране на жизнената енергия, за да осигурят здраве, късмет и успех. Ако искате бебе, фън шуй може да ви помогне бързо да реализирате желанието си.

Фенг шуй – основни понятия

Фън шуй се базира на Даоиската философия и разбиране за природата, в частност на идеята, че земята е жива и пълна с енергия. Тази енергия, наречена Чи (Ци) можем да насочваме, неутрализираме и моделираме, за да подпомогнем сбъдвенето на нашите желания.

Фенг шуй работи основно с понятията Ин и Ян, петте елемента: земя, дърво, огън, вода и метал, както и с посоките на земята: изток запад, север, юг, като ги прецизира към Ба Гуа – схема с 9 сектора, която включва освен изброените посоки и:  център, североизток, югоизток, югзопод, северозапад. Всеки сектор съответства на определена област от живота: благополучие, слава и репутация, взаимоотношения, семейство, здраве, деца и нови идеи, умения и знания, кариера, полезни хора. Освен всичко това Фенг Шуй работи и с набор от предмети: например слон, двойка кучета, патици, трикрака жаба, костенурка, вятърни чанове и др.

Стимулиране на сектора, отговарящ за децата в семейството

Ако искате бебе,  стимулирайте Чи в западния сектор на вашия дом.  Тук трябва да „властва” Ян енергията  и елементът  метал. Ето няколко идеи:

Поставите снимка или картина на деца.
Сложете нар  в западния сектор.  Този плод е могъщ символ на плодородие.
Можете да използвате фигурката на благия слон или двойка слонове.
Сложете красив планински кристал на запад и ако този сектор от дома ви е тъмен, осигурете поне три часа силна светлина в него. Можете да запалите свещ или да включите настолна лампа.
Поставете в западния сектор детска играчка – без значение каква.

Щастливата посока на мъжа в семейството, според Фенг шуй

Според Фън шуй всеки от нас има четири благоприятни посоки и четири неблагоприятни. Те се определят от годината на раждане и пола на човека. В китайската култура и философия, мъжът е главата на семейството. Проверете в някоя китайска таблица коя е посоката Ниен  (Взаимоотношения – посоката, която отговаря за семейството) на вашия мъж. Ако искате бебе, направете така, че в спалнята по време на сън главата му да е в тази посока.

 

Още по темата: