kiss Палитра стил - PalitraStyle.com

За много двойки, правещи бебе, сексът се е превърнал в скучна работа, доближаваща се до „медицинска манипулация”. Изчисляването на подходящите дни, измерването на базалната температура, наблюдението на цервикалния секрет, овулацията предполагат и таймиране на сексуалния акт. Романтиката изчезва, удоволствието – също. Отразява ли се всичко това върху очаквания резултат?

Важно е да се обичате

Нека това да не ви прозвучи като рефрен от нашумяла песен. Истината е, че е много важно да се запази любовта между двамата партньори. Това  ще ви осигури известно облекчение в стресиращата ситуация, в която сте попаднали (особено, ако бебето се бави). Опитайте се да внасяте повече романтика в ежедневието си, за да я пренесете и в брачното ложе. А любовта наистина е важна, защото:

Любовта увеличава шансовете за бебе: При мъжа

Когато имате истинско настроение за секс, възбудата предизвиква отделянето на по-големи количества секрети, които са необходими за създаването на сперма. В резултат обемът на еякулата се увеличава, а от там се увеличават и шансовете за оплождане.

Любовта увеличава шансовете за бебе:  При жената

Сексуалната възбуда при жената увеличава отделянето на естествени секрети, които не само овлажняват влагалището и правят сексуалният акт приятен, но и улесняват сперматозоидите да достигнат своята цел – яйцеклетката. Изживяването на оргазъм усилва в още по-голяма степен шансът за зачатие. В това време матката контрахира, шийката се топва в депозирана сперма и засмуква като вакуум семенна течност,  което спомага в максимална степен придвижването на сперматозоидите.

 

Още по темата: