Палитра стил - PalitraStyle.com

Total800Фитнес за ума е новата инициатива на Образователен център ЧЕРВЕНО. За нея и за образователните програми разговаряме с директора Весела Балева.

По традиция за трета поредна година ЧЕРВЕНО откри образователния си цикъл за 2020/2021 на 17 септември, в деня на Вяра, Надежда, Любов и София. Какво е новото при вас през тази учебна година?

Вече сме на нов адрес – в сградата на „Тотал спорт“ В град Пловдив, на ул. Екзарх Йосиф 13. И в унисон с фитнеса за тялото, можем да предложим фитнес за ума. Всъщност това е слоганът под който ще работим тази година.

Какво предлагате за учениците на град Пловдив?

С учениците от 1 до 4 клас работим по нашата авторска обучителна програма „ДОБРОДЕТЕЛИ“. Тя е базирана на основата на моралните ценности и общочовешки добродетели като благодарност, извинение, прошка, трудолюбие, доблест и др.

При нас децата развиват интелектуалните си заложби и емоционалната си интелигентност, изграждат и усъвършенстват характера си. Учат се да общуват на езика на добродетелите с увереност и лекота. Градят самочувствие на основа на своите качества. Смеят се, забавляват се, творят. Програмата, по която се обучават учениците, както вече споменах, е авторска и е разработена в съответствие с възрастовите особености на обучаващите се и добрите педагогически практики.

Темите се представят по атрактивен начин чрез вдъхновяващи истории, дискусии, игри. Децата разговарят, изразяват мнения, чувства и емоции. Класическата музика, произведенията на изобразителното изкуство и литература са неизменни спътници в процеса.
Заниманията в ЧЕРВЕНО се отразяват позитивно на академичните постижения на децата в училище, помагат за концентрацията и намаляват нивото на тревожност и стрес.

Какви за заниманията за по-големите ученици?

„СВЕТЪТЕ ГОЛЯМ“ е обучителната ни програма за учениците от 5 до 7 клас. Под формата на тренинги, те развиват своите комуникативни и социални умения, учат се как да взаимодействат с другите лице в лице, как да управляват емоциите си. В обучението използваме разнообразни методи за онагледяване, ролеви игри, казуси, психологически техники, дискусии. В резултат на нашата работа учениците подобряват самооценката си, развиват лидерски умения и умения за разрешаване на конфликти. В същото време нивата на тревожност и стрес чувствително падат, намалява неприемливото поведение, академичните резултати в училище се подобряват. Мога да спомена някои от заглавията на тренингите: Мисли позитивно, давай напред!, Силата на истината, Смелостта в моя живот, Дисциплина и самодисциплина и т.н.

Имате ли обучителна програма за още по-големите ученици?

Да. За по-големите ученици, а и за всички, които искат да подобрят бъдат уверени и успешни в представянето на себе си и в общуването с околните., предлагаме Soft skills обучения (за т. нар. меки умения): Презенационни умения и Социални и комуникативни учения.
Повече информация за темите по седмици и цените, интересуващите се могат да намерят на https://www.facebook.com/school.red/ в сайта http://www.markcomm.org/cherveno-obrazovatelen-centar и на телефон 0885 826 438

Какво е организацията на обучение в Образователен център ЧЕРВЕНО?

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка, редуцирахме броя на участниците в групите до 5. Работим при спазване на всички хигиенни норми и изисквания. Занятията са в рамките на 60 минути и се провеждат от понеделник до петък в диапазона 18:00-19:00 ч.
Докато траят занятията родителите могат посетят фитнес, йога, пилатес и др, да направят релаксиращи процедури като масаж, сауна, солариум или просто да разпуснат в приятната обстановка в кафето с безплатен Wi-Fi.

Благодаря Ви за разговора! Пожелавам успех на Вас иОбразователен център Червено!

Благодаря!