CCCnew

Палитра стил - PalitraStyle.com

Образователен център ЧЕРВЕНО разширява своята сфера на дейност като освен обучението на деца и тийнейджъри, насочва своите усилия и към родителите.

С родителите ще работим под формата на уъркшопи, семинари и тренинги. Вече имаме установени контакти с изявени специалисти в различни области и тяхното съгласие да водят обученията – каза Весела Балева, директор на ЧЕРВЕНО пред palitrastyle.com. - Водещата идея на обучението на учениците в ЧЕРВЕНО е да развиваме техните социални и комуникативни умения. И тъй като комуникацията е двупосочен процес, който започва от семейството, включването в него на родителите е съвсем естествена стъпка от наша страна. Убедени сме, че комплексният подход дава най-добри резултати – категорична е Весела Балева.

Първият уъркшоп за родители ще се състои на 11 декември 2019 г, сряда, от 18 ч.  Темата е „Особености на общуването между родители и деца. Родителски модели и стил на възпитание“. Водещ ще бъде психологът от Клиника Торакс – Пловдив София Щерева-Кацарова.

Sofia SterevaСофия Щерева-Кацарова работи от 15 години детска игрова терапия и арт терапия в „Училище за бременни” в в СБАЛАГ “Торакс - Д-р Сава Бояджиев“. Притежава сертификат за прилагане на Картинен тест за фонологично осъзнаване за деца от 4 до 7 години (за превенция на дислексия). Тя е психолог в първия сайт за психотерапия онлайн www.e-therapy.bg, под ръководството на Ани Владимирова. С екипа на e-therapy разработва програма с практическа насоченост към бъдещи и настоящи родители в посока подготовка за осъзнато и базирано на практически психологически знания отглеждане на децата. Специфичното обучение за работа във виртуална среда в сайта, тренингите, супервизиите и ежедневните срещи в кабинета по детска игрова терапия и арт терапия за родители формират богатият й професионалният опит.

По време на уъркшопа ще се постави „на масата” една тема, която винаги вълнува - отношенията между родителите и децата. Ще се коментират най-често допусканите грешки от страна на родителите и ще се предложат алтернативни варианти за справяне. Всеки родител ще има възможност да сподели своя опит, да получи препоръки и насоки.
Поканени са всички родители, които желаят да вземат участие, в Образователен център ЧЕРВЕНО, Кепитъл Сити Център, гр. Пловдив, бул. „Христо Ботев“ №49, ателие 9. Цената е 20 лв. Предварително записване на тел. 0885 826 438.

За Образователен център ЧЕРВЕНО:

Програма "ДОБРОДЕТЕЛИ" за ученици в начален курс 1- 4 клас

Програма "СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ" за ученици в среден курс 5 - 7 клас

Soft skills за ученици в 5 - 7 клас, 8 - 12 клас