Baleff

Автор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

На 22 май 2014 г. от 19 часа в зала България, София, любителите на класическата музика ще имат възможността да се насладят на изпълнението на Концерт за цигулка и оркестър ре мажор оп.35 от Пьотр Илич Чайковски и Симфония No 5  си бемол мажор оп. 100 от Сергей Прокофиев под диригентството на Павел Балев, солист Стефан Тарара, цигулка, Германия.

От  близо 20 години, един от най-успешните български диригенти Павел Балев живее и работи в Германия. В момента е музикален директор на филхармонията в Баден-Баден и артистичен директор на Международната "Карл Флеш" академия.

Маестрото пристигна в България в понеделник, с полет от Цюрих, където дирижира "Ромео и Жулиета" от Сергей Прокофиев и веднага започна репетиции с оркестъра на Софийската филхармония.

След концерта, Павел Балев заминава обратно за Цюрих, където ангажиментите му като гост-диригент в опера Цюрих продължават. Следващият му концерт в Германия е на сцената на музикалния театър в Бремерхафен на 2 юни 2014 г., когато ще дирижира  Брамс - Концерт за пиано № 2 и Берлиоз – "Фантастична симфония".