Dimitar MirchevЕкип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Димитър Мирчев е зам. ректор на Православна духовна академия “Св. св. Кирил и Методий” – Пловдив и отговаря за учебната дейност. С него разговаряме по повод предстоящата кандидат-студентска кампания.

PalitraStyle: Г-н Мирчев, Православна духовна академия “Св. св. Кирил и Методий” ще стартира своята учебна дейност през 2014 година. Как върви подготовката?

Димитър Мирчев: Усилията, които полагаме в полза на тази кауза са усърдни и ежедневни. Правилникът на Академията е одобрен от Св. Синод на БПЦ. Учебният план също вече е факт. Информационната кампания, която сме предприели за популяризиране на висшето духовно училище е в разгара си. Стараем се да бъдем близо до обществеността и да информираме хората за всичко, свързано с Академията. Имаме профил във Фейсбук, който е общодостъпен. Там ежедневно публикуваме информация и качваме снимков материал. От няколко дни функционира и сайтът на Православната академия.

PalitraStyle: По всичко личи, че се стараете да бъдете в крак със съвремието. Разкажете ни повече са сайта?

Димитър Мирчев: Сайтът е www.duhovna-akademia.org. В него може да се намери информация за всичко, свързано с Православната духовна академия “Св. св. Кирил и Методий”. Ще го обновяваме ежедневно и ще поддържаме актуално съдържанието му. Избрали сме модерния responsive дизайн (наричан още адаптивен, гъвкав дизайн), който дава възможност за приспособимост на визията към различни мобилни устройства. Това означава, че сайтът адаптира съдържанието си към съответния екран, през който се разглежда, като преоразмерява и размества различните си елементи. Всичко това прави четенето му лесно и удобно както от настолен компютър, така и през лаптоп, таблет, смартфон.

PalitraStyle: Кога ще стартирате кандидат-студентскта кампания?

Димитър Мирчев: Вече имаме ясни критерии за кандидат-студентите в Академията. Съвсем скоро ще обявим публично конспекта за кандидат-студентския изпит, както и препоръчителната литература за подготовка. Документи за кандидатстване ще се приемат до 30 юни 2014г. Приемният изпит ще се проведе на 10 юли 2014г. Препоръчвам на всички, които се интересуват, да следят информацията в сайта, както и във Фейсбук.

PalitraStyle: Г-н Мирчев, благодаря Ви за отделеното време. От името на списание PalitraStyle, пожелавам успех на Вас и на Академията.

 

PDA

 

За контакт с Православна духовна академия 'Св. св. Кирил и Методий' - Пловдив

гр. Пловдив, пощенски код 4000

бул. „Шести септември“ № 181

тел./факс: 032/ 664 354

web: www.duhovna-akademia.org

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

facebook: Православна-духовна-академия-Св-св-Кирил-и-Методий

 

Още по темата: