seminaria 25Автор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Днес, 11 май 2015 година, Пловдивска духовна семинария "Св. св. Кирил и Методий" чества троен празник. В деня на светите равноапостоли Кирил и Методий училището отбелязва своя патронен празник, празнува 25 години от своето възстановяване и 1 век от установяването на Семинарията от Цариград в Пловдив.

С Божествена Света литургия, водена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, започна тържествения ден. Освен семинаристите, на нея присъстваха и студентите от Православната духовна академия „Св. Св. Кирил и Методий“, които също отбелязват своя патронен празник. В едноимения храм бяха дошли учители, възпитатели и преподаватели от двете учебни заведения, както и много гости.

Днес ще бъдат връчени юбилейни грамоти и плакети на педагогическия състав и общественици, допринесли за утвърждаването на училището като духовно средище в град Пловдив.

Тази вечер от 18 часа тържествата продължават с празничен концерт, който ще се състои в Епархийския салон  при църквата „Св. Петка“ в Пловдив. Входът е свободен. Празникът се осъществява в медийната подкрепа на БНР – Пловдив.