Палитра стил - PalitraStyle.com

kvantovo prichastie

“Един художник като Анастас разтърсва умствените навици. Той трябва да безпокои, да вълнува. Той не създава, за да ласкае. Той е тук, за да даде достъп до нашия дълбок вътрешен свят.” Кристиан Ноорберген, френския критик и куратор

От 02 април до 01 май 2015 г. пространството на централния офис на БНП Париба в София ще бъде изпълнено с  живописните платна на известния художник  Анастас Константинов. Изложбата ще представи подбрани нови творби на автора между които значимото платно „Квантово причастие”.

Последните години  Анастас Константинов работи по петгодишен творчески проект в Съединените щати с подкрепата на неговия американски мениджър Микеланджело Чели. Творчество му се радва на голям международен успех. Анастас Константинов има много самостоятелни изложби в България и чужбина. Негови платна и пластики са собственост на едни от най-престижните галерии и частни колекции в България, Германия, Холандия, Великобритания, Финландия, Швейцария, Полша, Испания, Израел, Гърция, САЩ, Япония, Малта, Франция, Люксембург, Турция, Белгия и др. В момента художникът се счита за най-представителното име на българската живопис и не случайно е канен да показва творбите си в престижни европейски и американски галерии.    


Картини на Анастас са собственост на Национална художествена галерия (България), Софийска градска художествена галерия и почти всички градски художествени галерии в страната, Акционери на Музея за модерно изкуство (Ню Йорк) и се намират в значими колекции в Европа, Съединените щати, Япония, Дубай, Катар, Бахрейн.

Още по темата: