Varvaraсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Света Богородица – Дом, семейство, майки, деца.  (Чества се на 15 август)

Исус Христос –  Господ Вседържител покровителства всеки християнин. (Чества се Рождеството и Възкресението на Исус Христос)

Света Троица – Светата Троица е единосъщното и триединно лице на Господ – Бог Отец, Иисус Христос и Светия Дух.

Прочети още...

passionЕкип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

През 18 в. възниква традиция на Разпети петък да бъдат изпълнявани пасиони (в превод Страсти) - музикално-сценични произведения, пресъздаващи страданията на Христос. Пасионите на Йохан Себастиан Бах са едни от най-мащабните произведения на композитора. Той създава “Йоханес пасион” (Страсти по Йоан) през 1724 г., а през 1727 и “Матеус пасион “ (Страсти по Матея).

Прочети още...

Dimitar MirchevЕкип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Димитър Мирчев е зам. ректор на Православна духовна академия “Св. св. Кирил и Методий” – Пловдив и отговаря за учебната дейност. С него разговаряме по повод предстоящата кандидат-студентска кампания.

Прочети още...

GeorgiaPetrovaПалитра стил - PalitraStyle.com

На 7 април 2014 г., понеделник, от 18 часа в Регионалния исторически музей – Пловдив, ще се състои поредният концерт от Баховия цикъл за Добре темперирано пиано. Вход свободен.

Изпълнители са Райна и Георгия Петрови – майка и дъщеря. Тяхна е идеята за представянето на фугите и прелюдиите от двата тома на непреходното произведение на Йохан Себастиан Бах в поредица концерти пред публика.

Прочети още...

poglediАвтор: Весела Балева, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Изложба живопис "Погледи" на младата художничка Наталия Ангелова

Прочети още...