den pobedaПалитра стил - PalitraStyle.com

В Русия честват 9 май като Деня на победата над хитлеристка Германия. Капитулацията е подписана в източното берлинско предградие Карлхорст на 8 май 1945 г. късно вечерта, когато в Москва вече е 9 май.

Прочети още...

PDAАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

На 11 май 2014 г., неделя, в деня на светите равноапостоли Кирил и Методий, Пловдивска духовна семинария отбелязва своя патронен празник. Тържествата започват в 9 ч. в сградата на Семинарията.

Прочети още...

Varvaraсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Света Богородица – Дом, семейство, майки, деца.  (Чества се на 15 август)

Исус Христос –  Господ Вседържител покровителства всеки християнин. (Чества се Рождеството и Възкресението на Исус Христос)

Света Троица – Светата Троица е единосъщното и триединно лице на Господ – Бог Отец, Иисус Христос и Светия Дух.

Прочети още...

passionЕкип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

През 18 в. възниква традиция на Разпети петък да бъдат изпълнявани пасиони (в превод Страсти) - музикално-сценични произведения, пресъздаващи страданията на Христос. Пасионите на Йохан Себастиан Бах са едни от най-мащабните произведения на композитора. Той създава “Йоханес пасион” (Страсти по Йоан) през 1724 г., а през 1727 и “Матеус пасион “ (Страсти по Матея).

Прочети още...

Dimitar MirchevЕкип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Димитър Мирчев е зам. ректор на Православна духовна академия “Св. св. Кирил и Методий” – Пловдив и отговаря за учебната дейност. С него разговаряме по повод предстоящата кандидат-студентска кампания.

Прочети още...