logoПалитра стил - PalitraStyle.com

След проведения първи кандидат-студентски изпит в Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” са приети 53 студенти, 8 от които са жени. Поради големия интерес към новооткритото висше духовно училище,  от ректората обявяват втора дата за прием – 19 август 2014 г. (вторник). 

Прочети още...

I LambrovПалитра стил - PalitraStyle.com

Изкуството е един посредник на неизразимото. Гьоте

Иван Ламбров е творец, който умее да създава изкуство с различни изразни средства. Сферите на творческите му изяви са скулптура, витраж, живопис, акварел, мозайка и фреско.

Прочети още...

Tronat na nadejdataПалитра стил - PalitraStyle.com

От 4 юли 2014 г. Градската художествена галерия в Пловдив е различна. Тя е цветна и одухотворена, защото в нея се е настанил светът на големия Анастас Константинов.

Прочети още...

Anastas Konstantinov Палитра стил - PalitraStyle.com

На 4 юли 2014 г. (петък), от 19 ч. в Градската художествена галерия - Пловдив, Анастас Константинов открива своя самостоятелна изложба. На двата етажа на галерията ще бъдат показани над сто творби от различни периоди на художника.

Прочети още...

dekupag boxПалитра стил - PalitraStyle.com

Сигурно с възхита сте се наслаждавали на обикновени предмети от бита, които изглеждат прелестно, благодарение на декорацията си. Кутии, бутилки, купи, вази, свещи и др. с изящните рисунки по тях, с умело подбраните цветови комбинации носят усещането за романтика, ретро стил и уют. Те са толкова красиви и специални,  благодарение на една древна техника, която се практикува и днес – декупаж.

Прочети още...