savaПалитра стил - PalitraStyle.com

На 5 декември в народния календар на българите е Савниден. Празникът е неразделна част от цикъла Варвара, Савинден, Никулден. Вероятно заради поредността на тези празници – 4, 5, 6 декември, заради дублирането му в много отношения с Варвара и засенчен от бляскавия Никулден, днес за традициите на Савинден научаваме от сведенията, записани от фолклорните изследователи.

Прочети още...

CCCnewПалитра стил - PalitraStyle.com

Уъркшоп за родители на тема: Особености на общуването между родители и деца. Родителски модели и стил на възпитание

Прочети още...

Varvara

Автор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

На 4 декември е денят на Варвара. Празникът се нарича още Женска Коледа. На този ден православната църква чества Св. Великомъченица Варвара.

Прочети още...

prof.drR.DimovПалитра стил - PalitraStyle.com

Проф. д-р Росен Димов, д.м., от Катедрата по „Специална Хирургия” на Медицински Университет - Пловдив, завеждащ Клиниката по „Хирургия”  на УМБАЛ ”Каспела” - Пловдив, беше удостоен с диплома за редовен член на Royal College of Surgeons of England ad eundem за заслуги в областта на хирургията на ежегодната церемония за връчване дипломите на новоприетите кандидати за Fellowship at Royal College of Surgeons, England.

Това го прави единственият българин, получил призванието от именитата организация.

Прочети още...

uchenici redПалитра стил - PalitraStyle.com

За да може всеки човек да живее в хармония със себе си и околните, е от огромно значение да развива не само умствените, физическите, но и емоционалните си умения.

Прочети още...