deepz21списание Палитра стил - PalitraStyle.com

На Световното първенство по гребане в Пловдив за мъже и жени на възраст до 23 години, което ще се състои от 22 до 26 юли тази година, ще участват 330 състезатели.

Прочети още...

deepz3Палитра стил - PalitraStyle.com

На световното първенство по гребане в Пловдив през 2015 се очаква 95-98 на сто от състезателите да дойдат и да гребат със собствените си лодки, с които са гребали минимум 6 месеца. 

Прочети още...

masterkaПалитра стил - PalitraStyle.com

Еньовден е най-сакралният и най-мистичен ден в годината. Това е времето на лятното слънцестоене, което е ключов момент в езическите традиции и ритуали на древните траки и славяни. Главната цел на обредите е съхраняването на живота и продължаването на жизнените цикли. Доказателство за значимостта на връзката, която съществува между слънцето, космическите сили и предстоящата подготовка за зимата е фактът, че знанието за древните поверия се пазят и днес.

Прочети още...

Hristo BotevПалитра стил - PalitraStyle.com

Днес отбелязваме една велика дата в историята на България – 2 юни, денят на Ботев и на загиналите в борбата за национално и социално освобождение.

Прочети още...

Копринков и отец КирилАвтор: Екип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Традиционният събор на най-голямото село на община “Марица” - Труд е на повече от половин век. Прави се на празника Св. Дух, който е подвижен и сe пада винаги 50 дни след Великден. Тази година дните на събора са 30,31 май и 01 юни.

Прочети още...