Hristo BotevАвтор: Весела Балева, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Днес отбелязваме една велика дата в историята на България – 2 юни, денят на Ботев и на загиналите в борбата за национално и социално освобождение.

Прочети още...

Копринков и отец КирилАвтор: Екип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Традиционният събор на най-голямото село на община “Марица” - Труд е на повече от половин век. Прави се на празника Св. Дух, който е подвижен и сe пада винаги 50 дни след Великден. Тази година дните на събора са 30,31 май и 01 юни.

Прочети още...

svetovnoАвтор: Екип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

"Гребането е страст, гребането е страхотно, гребането е шанс за слава, гребането е упоритост, гребането е сила, гребането е съвършенство, но гребането е и болка", се пее в парчето, което ще е музикалната емблема на Световното по гребане до 23 години. Състезанието ще се проведе в Пловдив от 22 до 26 юли.

Прочети още...

med sestraАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Днес, 12 май, отбелязваме професионалния празник на медицинските сестри. Денят е в чест на годишнината от рождението на първата медицинска сестра Флорънс Найтингейл.

Прочети още...

seminaria 25Автор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Днес, 11 май 2015 година, Пловдивска духовна семинария "Св. св. Кирил и Методий" чества троен празник. В деня на светите равноапостоли Кирил и Методий училището отбелязва своя патронен празник, празнува 25 години от своето възстановяване и 1 век от установяването на Семинарията от Цариград в Пловдив.

Прочети още...