0533списание Палитра стил - PalitraStyle.com

В тазгодишния конкурс за детска рисунка под надслов “Спаси живота на детето” се включиха ученици от пловдивски училища с близо 60 творби. Двадесет от тях, подбрани от жури в състав пловдивските художници Иван Ламбров и Ангел Китипов, са изложени във фоайето на 2-ро РУ на МВР Пловдив, а авторите днес бяха наградени.

Прочети още...

risunkaсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Фоайето на Второ РУ на МВР Пловдив се е превърнало в галерия, за да покаже рисунките на талантливите деца от Пловдив, които участват в конкурса “Спаси живота на детето”. Победителите ще бъдат отличени на официална церемония на 26 март 2016г., от 11 часа в сградата на полицейското управление.

Прочети още...

banicaАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Седмицата между Месни и Сирни заговезни е известна като Сирница. През дните й се извършва подготовка за великия пост. Като блажни се консумират само млечни и яйчени ястия.

Прочети още...

womanАвтор: Сдружение Правата на жените, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Международният ден на жените - 8 март е време за равносметка на постигнатото до момента  по отношение правата на жените. Денят е повод и да се отбележат различин актове на смелост и решителност, проявени  жени, изиграли важна роля в историята на своите страни и общности.

Прочети още...

Pavel-Baleff PldПалитра стил - PalitraStyle.com

Концерт, който показа изключителното майсторство на диригента Павел Балев и виртуозността на цигуларя Ясуши Идеуе, слушаха пловдивчани.

Под надслов „Шедьоври на симфонизма“ оркестърът на Държавна опера – Пловдив изпълни Концерт за цигулка, ре мажор, Оп. 61. от Лудвиг ван Бетовен със солист концертмайсторът на филхармонията в Баден-Баден Ясуши Идеуе и Симфония №4 „Романтична“, ми бемол мажор от Антон Брукнер.

Прочети още...