novakovskiсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

В трагичните дни на септември 1944 г., дни преди победата, 15 млади мъже умират за България.
На 3-ти септември  БСП –Първомай  отбелязват 71 години от трагичните събития  в местността Сухото дере –Новаковския балкан с. Новаково. Тогава 15 партизани, повечето от селата в Първомайска община, загиват при сблъсък с полицията, дни преди навлизането на Съветската армия  в България и установяването на антифашистко правителство. В трагичните дни на септември 1944 г., дни преди победата, 15 млади мъже умират за България.

Прочети още...

PDAсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

На 1 септември 2015 г. в Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” - Пловдив се открива новата учебна 2015/2016 година. Висшето духовно училище ще посрещне втория си випуск студенти, който тази година наброява тридесет и пет души, половината от които жени.

Прочети още...

deepz21списание Палитра стил - PalitraStyle.com

На Световното първенство по гребане в Пловдив за мъже и жени на възраст до 23 години, което ще се състои от 22 до 26 юли тази година, ще участват 330 състезатели.

Прочети още...

deepz3списание Палитра стил - PalitraStyle.com

На световното първенство по гребане в Пловдив през 2015 се очаква 95-98 на сто от състезателите да дойдат и да гребат със собствените си лодки, с които са гребали минимум 6 месеца. 

Прочети още...

masterkaсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Еньовден е най-сакралният и най-мистичен ден в годината. Това е времето на лятното слънцестоене, което е ключов момент в езическите традиции и ритуали на древните траки и славяни. Главната цел на обредите е съхраняването на живота и продължаването на жизнените цикли. Доказателство за значимостта на връзката, която съществува между слънцето, космическите сили и предстоящата подготовка за зимата е фактът, че знанието за древните поверия се пазят и днес.

Прочети още...