newbornАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Бабинден е третият празник след Йордановден и Ивановден, чието обединяващо звено са обредите, свързани с водата и нейната очистителна сила.

Прочети още...

D.Damianovсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Да си спомним за един поет с безкрайно нежна душа, един певец на любовта. Днес, на 18 януари, Дамян Дамянов щеше да навърши 82.

Незабравим. Истински.

Прочети още...

pitaПалитра стил - PalitraStyle.com

Народната традиция отбелязва Антоновден като празник за предпазване от болести. Празнуват всички, носещи имена Антон, Андон, Антония, Дончо, Донка.

Прочети още...

Baleff sofiaПалитра стил - PalitraStyle.com

Снощи софийската публика в зала България стана свидетел на спектакъл от световна величина. Под диригентството на маестро Павел Балев мецосопраното Веселина Кацарова поднесе на почитателите на класическата музика букет от ярки оперни изпълнения. Събитието се състоя с  участието на оркестъра на Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов".

Прочети още...

PavelBaleffПалитра стил - PalitraStyle.com

Главният диригент на филхармонията в Баден-Баден, Павел Балев пристига в България, за да дирижира концерт с оперната прима  Веселина Кацарова и с участието на оркестъра на Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов".  Събитието ще се състои на 14 януари 2016 г. в София, зала България.

Прочети още...