banicaАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Седмицата между Месни и Сирни заговезни е известна като Сирница. През дните й се извършва подготовка за великия пост. Като блажни се консумират само млечни и яйчени ястия.

Прочети още...

womanАвтор: Сдружение Правата на жените, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Международният ден на жените - 8 март е време за равносметка на постигнатото до момента  по отношение правата на жените. Денят е повод и да се отбележат различин актове на смелост и решителност, проявени  жени, изиграли важна роля в историята на своите страни и общности.

Прочети още...

martenicaАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Според народните вярвания 1 март – Баба Марта бележи началото на пролетта. Празнува се за здраве и за плодородие. А най-емблематичният атрибут на празника е мартеницата.

Прочети още...

Pavel-Baleff Pldсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Концерт, който показа изключителното майсторство на диригента Павел Балев и виртуозността на цигуларя Ясуши Идеуе, слушаха пловдивчани.

Под надслов „Шедьоври на симфонизма“ оркестърът на Държавна опера – Пловдив изпълни Концерт за цигулка, ре мажор, Оп. 61. от Лудвиг ван Бетовен със солист концертмайсторът на филхармонията в Баден-Баден Ясуши Идеуе и Симфония №4 „Романтична“, ми бемол мажор от Антон Брукнер.

Прочети още...

Pavel-Baleff-1списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Павел Балев – главният диригент на филхармонията в Баден-Баден ще гостува в Пловдив. Датата е 25 февруари 2016 г., мястото: Концертна зала, часът - 19:00.

Прочети още...