Sv.DimitarАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Това е празникът на св. Димитър, един от най-почитаните светци в народната ни култура. Димитровден е централният годишен ориентир в етничните ни територии и затова обредните практики фиксират представи, свързани с прелома – преход към зимата.

Прочети още...

MercuryАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

От 3 до 23 декември 2017 г. Меркурий - планетата на комуникациите и интелекта е ретрограден. Какво означава ретроградно движение на Меркурий и как то ще се отрази на нас и нашия живот?

Прочети още...

hram MelnicaАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Близо до границата ни с Турция, край село Мелница, в местността „Дрънчи дупка” съществува малък храм, носещ името „Рождество Пресвято Богородично”. Тази година на 8 септември, събота, ще бъде отбелязан храмовия празник.

Прочети още...

semeistvoАвтор: Лалка Ковачева, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Писмо от една майка

Живеем в малък град и дъщеря ми посещава единствената детска градина. В групата са около трийсетина деца, включително двойка близначки, но не инвитро – както навсякъде и по всякакъв повод отбелязват техните близки.

Прочети още...

arapovski списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Араповският манастир е разположен е на около 6 км източно от Асеновград. Възникнал е до древно аязмо и е един от последните новоосновани манастири преди Освобождението. Храмовият празник на манастира е 7 юли, Света Неделя.

Прочети още...