newbornПалитра стил - PalitraStyle.com

Бабинден е третият празник след Йордановден и Ивановден, чието обединяващо звено са обредите, свързани с водата и нейната очистителна сила.

Прочети още...

v.dochevaПалитра стил - PalitraStyle.com

Самотни лодки уморено се поклащат върху сребърни води, слънчеви лъчи осветяват вълшебни гори, луната рисува пътеки върху тъмни езера, платноходки плават в синята шир, а грациозни птици размахват криле, за да полетят.

Прочети още...

Палитра стил - PalitraStyle.com

Никулден – 6 декември, е един от най-големите български народни празници. Празнува се в чест на светеца-покровител на водите. Св. Никола властва над моретата, реките, езерата и над целия подводен свят – рибите, юдите, самовилите, халите, демоните. Пази хората от потоп и удавяне.

Прочети още...

savaПалитра стил - PalitraStyle.com

На 5 декември в народния календар на българите е Савниден. Празникът е неразделна част от цикъла Варвара, Савинден, Никулден. Вероятно заради поредността на тези празници – 4, 5, 6 декември, заради дублирането му в много отношения с Варвара и засенчен от бляскавия Никулден, днес за традициите на Савинден научаваме от сведенията, записани от фолклорните изследователи.

Прочети още...

CCCnewПалитра стил - PalitraStyle.com

Уъркшоп за родители на тема: Особености на общуването между родители и деца. Родителски модели и стил на възпитание

Прочети още...