Пролетен концерт „От сърце към сърце“ подготвят Фондация „Живите български корени“, Ukraine Support&Renovation Foundation и Фондация „Стойна Кръстанова и Музикално-артистичен форум-Пловдив.

Прочети още...

pukanki Ignajden

Палитра стил - PalitraStyle.come

Обредността на Игнажден е семантично свързана с предхождащите и следващите го зимни празници. И тук обредите произтичат от концепцията за хаос, прелом и преход към нещо ново и различно.

Прочети още...

За още една възможност за помощ, насочена към украинците, бягащи от войната, информираха днес от фондация "Стойна Кръстанова". Интердисциплинарен екип от  етнолози, антрополози, социолози и юристи си поставят хуманната цел да улеснят пребиваването на бягащите от война хора в България. Това стана ясно на провелата се днес пресконференция във връзка със старта на проекта по Фонд Активни граждани “Заедно и равни: правата на търсещите убежище и закрила”, насочен към украинците, бягащи от войната.

Прочети още...

jabalkaПалитра стил - PalitraStyle.com

Денят на Св. Анна е типичен зимен, женски празник, който бележи прехода към новия сезон. Празникът чества женското, плодотворящо начало. Целта му е да осигури щастлив преход в новия начеващ цикъл. На този ден празнуват: Анна, Ана, Ани, Анета, Анита.

Прочети още...

Палитра стил - PalitraStyle.com

Total800Фитнес за ума е новата инициатива на Образователен център ЧЕРВЕНО. За нея и за образователните програми разговаряме с директора Весела Балева.

Прочети още...