PDA

Палитра стил - PalitraStyle.com

На 16 юни стартира приемът на документи за учебната 2018/2019 г. в Пловдивска духовна семинария "Св. св. Кирил и Методий“.

Пловдивска духовна семинария "Св. св. Кирил и Методий" е средно-общообразователно духовна училище с прием след 7 клас и петгодишен курс на обучение.

Тя има за цел да подготвя просветени, достойни личности нашето общество, усвоили основните истини на православното християнско учение и възпитани в родолюбие и евангелски добродетели.

Семинарията е под ведомството на Светия синод и Българската православна църква.

Ръководител на семинарията е Ректорът, в качеството си на пратеник на Св. синод.

На учениците се предоставят безплатни учебни помагала, стипендии, пълен пансион с безплатно хранене - закуска, обяд и вечеря

Дипломите от Пловдивската духовна семинария са официално признати от МОН и с тях може да се кандидатства навсякъде в България и чужбина. Голяма част от възпитаниците на Семинарията завършват престижни учебни заведения и се реализират като висши духовници, свещеници, университетски преподаватели, адвокати, лекари, учители, икономисти и др.

Завършилите семинаристи могат да продължат образованието си в Православна духовна академия „Св. Св. Кирил и Методий“, като онези от тях, които имат общ успех Добър (4) ще бъдат приемани без изпит.

За редовен петгодишен курс на обучение могат да кандидатстват момчета, завършили основно образование,  с примерно поведение и добър успех.Документи за кандидатстване:

    Православно свидетелство за Свето кръщение
    Свидетелство за основно образование
    Препоръчително писмо от Епархийския архиерей
    Медицинско свидетелство, медицински картон
    Автобиография
    Молба до Ректора на Семинарията по образец

Документите се приемат от 16.06 до 23.06.2018 г. от 09 до 17 часа на място в Семинарията - гр. Пловдив, бул. "Шести септември" №181

Повече информация в сайта на семинарията: www.seminaria.bg