PDAПалитра стил - PalitraStyle.com

На 1 септември 2015 г. в Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” - Пловдив се открива новата учебна 2015/2016 година. Висшето духовно училище ще посрещне втория си випуск студенти, който тази година наброява тридесет и пет души, половината от които жени.

Тържествената програма започва в 8:00 часа, когато ще бъде отслужен празничен молебен и водосвет в храма на Академията. В 8:30 часа започват учебните занятия на студентите задочно обучение.

От една година възстановената Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий”  обучава студенти по Православно богословие в редовна и задочна форма на обучение.  Курсът е четиригодишен (осем семестъра), като успешно завършилите студенти получават диплома за висше богословско образование.

В учебния план основният акцент е поставен върху богослужебната подготовка на учащите се, библейската и патристична култура, изучаването на класическите езици  и върху догматическото и нравственото богословие.

Студентите могат да се възползват от възможността да живеят в пансиона, с който разполага висшето учебно заведение.
Учебната година за студентите редовно обучение ще започне на 1 октомври 2015 г.

За Академията

Православната духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” е висше богословско училище под ръководството на Св. Синод на Българската православна църква. Тя е продължител на традицията на Духовната академия от 1950-1991 г.

Академията подготвя свещенослужители, църковнослужители, учители за българските духовни училища и др. Завършилите академията могат да се реализират в областта на християнската просвета, духовната култура и църковната администрация.
www.duhovna-akademia.org