Китайската Нова година е толкова важна, че подготовката започва още месец преди появата на новолунието. Ще има нови дрехи за закупуване, нови мебели за внасяне, храна за приготвяне, домашни ремонти за извършване, цветя за поръчка – всичко, така че къщата да бъде основно почистена през пролетта и да бъде готова да посрещне всички най-добри енергии до настъпването на китайската нова година. След това се празнува през всичките 15 дни от първото пълнолуние със специални ритуали, свързани с конкретни дни.

Настоящата година ще премине под огнения дъх на дървения зелен дракон.

Небесният дракон е върховният символ на късмет. Това чудно създание присъства във всички китайски божествени науки и е централно място в практиката на фън шуй.
Казват, че местата с отличен фън шуй се радват на космическия дъх на дракона. По този начин поставянето на изображение на дракон в офиса ВИНАГИ се казва, че носи голямо щастие. Изток е мястото, традиционно свързвано с дракона. Поставянето на изображението на дракон на изток винаги представлява отличен фън шуй.
Има много начини да направите това. И човек може да използва само един от методите или да използва комбинация от няколко метода.

Няколко различни начина за енергизиране за късмета с дъха на дракона:

Купете изображение на дракон и го поставете на маса или шкаф от източната страна на вашия офис. Драконът може да бъде направен от керамика, кристал или дърво. Дракони, изработени от злато или други метали, не се насърчават, тъй като металният елемент унищожава дървения елемент. Освен това никога не поставяйте дракона в спалнята - той е твърде ян създание.

Закачете картина на дракон по източната стена на вашия офис.

Стимулирайте зеления дракон на Изтока във вашата градина, като поставите цъфтящи растения във виеща се цветна леха от източната страна на вашата градина.

Поставете керамични купи и предмети на изкуството с изображение на дракон.

Използвайте маса с издълбани на краката дракони или маса с дракон, инкрустиран със седеф. Тази маса може да бъде вашето бюро, но запомнете, че не всеки има достатъчно ян енергия, за да седне на драконова маса.