Poli GenovaПалитра стил - PalitraStyle.com

Дебютната детска книжка „Борковите патила” на Галина Малина (издателство „Инфодар”) бе представена на Зимния панаир на книгата. С много специални гости и изненади за публиката, с вълнение от първата среща с малките читатели, представянето се превърна в истински Коледен празник.


По време на Зимния панаир на книгата бе представена книжката „Борковите патила” на издателство „Инфодар”. Специални гости на автора Галина Малина и нейните приятели бяха Поли Генова и вокална група „Бон-Бон” и децата от ОДЗ №160 „Здравец” в кв. Драгалевци, София. Със своето неподражаемо присъствие на сцената Поли Генова и нейните малки приятели от „Бон-Бон” създадоха изключително настроение на малкия Коледен празник, който отвори врати за дебютната детска книжка на Галина Малина. Децата от детска градина №160 изпълниха български народни танци и игри и изпяха „Боряно, Борянке” в унисон с атмосферата на „Борковите патила”.


Галина Малина - авторът

С нескрито вълнение Галина Малина сподели пред своята първа публика как спонтанно й хрумва „вкусния” псевдоним, когато решава да опише своето незабравимо детство при баба и дядо в книжка с рими. „Обичам красотата във всичките й форми, както и трудолюбивите, почтени хора. Книжката е вдъхновена от незабравимото ми детство при баба и дядо на село. Там имаше много храсти с малини, а често към името ми добавяха „малина”, защото има рима – така се роди и идеята за дебютната ми детска книжка.”, пояснява Галина Малина.


Ралица Мануилова – художникът

За своята работа върху книжката разказа и Ралица Мануилова – художникът, който вдъхна живот на героите на Галина Малина и създаде прелестните илюстрации на нейната книжка. Макар и от разстояние, между автора и илюстратора се получи естествен работен процес, който доведе до успешна реализация новия проект на издателство „Инфодар”.