На него български и украински деца ще рецитират, свирят, пеят и танцуват. Музиката е нишката, която свързва тези изкуства. Тя създава приятелства, дава израз на чувствата, пресъздава човешките състояния и мисли. Детското изкуство и творчество ще ни напомни, че добротата, нежността и закрилата са не само понятия, но и наша житейска позиция, която изразяваме всеки ден. Да бъдат заедно, да осъществяват мечтите си, да градят общо мирно бъдеще – това е посланието на нашите деца.

Концертът е по проект „Живот с музика“ по програма Социално ангажирани изкуства,   финансиран в програмния период на Фонд Култура от 2022 г. Основни участници в него са Фондация „Стойна Кръстанова“ със съдействието на Музикално-артистичен форум-Пловдив и с подкрепата на Ukraine Support&Renovation Foundation. Периодът на реализация е от началото на месец януари до края на месец юни 2023 г.

В рамките на проекта е създадена детска хорова формация, която подготвя своя репертоар с Милена Начева, Екатерина Трусова и д-р Ваня Балева. Светлана Иванова, Елена Чавдарова – Иса, Марчо Апостолов и Евгения Ралчева работят върху вокалното усъвършенстване на малките певци. Доц. Надежда Кузманова и Маринела Маринова обучават украинските деца за изпълнение на клавирни произведения. Всички те са първокласни музиканти – певци и инструменталисти, членове на Музикално-артистичен форум-Пловдив, а Катя е чудесен музикален педагог и изпълнител от Украйна, който се присъедини към екипа.

Пролетният концерт „От сърце към сърце“ ще се състои на 21 април 2023 г. от 18.30 ч. в зала „Съединение“ на Регионален исторически музей Пловдив, пл. „Съединение“ № 1. Организаторите отпрвят специални благодарности към директора на музея Стоян Иванов и на неговия екип за топлото гостоприемство и възможност за среща на нашите малки артисти с любимата публика.