IisusПалитра стил - PalitraStyle.com

Последната седмица от Великия пост се нарича “Страстна”, т.е. седмица на страданията Христови. Названието “Страстна” идва от славянската дума “страсть”, която означава силно страдание, бедствие. В тази седмица православните християни изживяват с Иисус Неговите последни земни дни.

Прочети още...

Палитра стил - PalitraStyle.com

Осми март е датата – символ на признаването правата на жените по целия свят. Празникът е повод за равносметка на последните борби и постижения на жените, и по-важното, за поглед напред по отношение на неизползвания потенциал и възможностите, които очакват бъдещите поколения жени.

Прочети още...

Китайската Нова година пада на 10 февруари 2024 г. Един от най-важните дни в лунния календар, това е денят, в който традицията се спазва възможно най-стриктно, за да се гарантира, че изобилието и просперитетът ви следват през цялата година.

Прочети още...

Палитра стил - PalitraStyle.come

Обредността на Игнажден е семантично свързана с предхождащите и следващите го зимни празници. И тук обредите произтичат от концепцията за хаос, прелом и преход към нещо ново и различно.

Прочети още...

Палитра стил - PalitraStyle.com

Никулден – 6 декември, е един от най-големите български народни празници. Празнува се в чест на светеца-покровител на водите. Св. Никола властва над моретата, реките, езерата и над целия подводен свят – рибите, юдите, самовилите, халите, демоните. Пази хората от потоп и удавяне.

Прочети още...