colorsАвтор: Жозета, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Цветотерапията е ефективен метод за въздействие с цветовете, чиято цел е да се възстанови работата на целия организъм. Цветотерапията са използвали още в древна Индия, Китай и Египет. В наши дни интересът и използването на този метод за лечение се възвръща с пълна сила.

Лечебното въздействие на цветовете е свързано с влиянието на електромагнитните вълни с определена дължина върху нашите органи. Цветотерапията помага да се възстанови положителната хармония в организма на човека. Цветовете лекуват не само на физическо, но и на енергийно, емоционално, ментално и духовно ниво. Цветът излъчва различни светлинни вълни, които въздействат по различен начин върху нас.

Как действат различните цветове

Белият цвят укрепва и изчиства целия организъм. Той усилва въздействието на другите цветове с които се използва.

Червеният цвят е цветът на енергията. Той възвръща активността на човека, влияе върху сърцето, кръвообращението. Това е цвета на страстта и на волята. Освен това червеният цвят повишава имунитета.

Оранжевият цвят стимулира общуването, дарява радост и повишава настроението. Използва се за лечение на депресия, помага за лечение на алергия, повишава апетита. Терапията с оранжево повишава имунитета.

Зеленият цвят е цвета на покоя и здравето. Неслучайно се използва най-много в цветотерапията.
Той снема физическото и умствено напрежение. Помага при мигрена и лечение на зрението,успокоява сърцебиенето. Затова са и много полезни разходките сред природата.

Синия цвят наричаме цвета на покоя и съня. Той се използва при лечение на уши, нос, гърло. Усилва влиянието на мелатонина в организма. Този цвят ни помага при медитация, да се съсредоточим в себе си и да чуем вътрешния си глас.

Жълтият цвят е цветът на ума и знанието. Оказва много добро въздействие върху мозъка и стимулира умствената дейност. Използва се особено много при лечение на депресии.

Виолетовото е мистичен цвят, който се използва за повишаване на концентрацията. Той отговаря за лечение на костно – ставната система на човека, регулира метаболизма. Виолетовият цвят повишава духовната сила на човека.

Изумителното на лечението с цветове е това, че физиологичните функции, които изпълнява човешкия организъм реагират различно на въздействието на различните цветове.
В последно време все повече се използва цветолечението при работа с деца.
При съчетанието на различни комбинации от цветове се оказва комплексно въздействие върху отделните органи и системи на човека. С помощта на енергията на отделните цветове се изчистват енергийните блокажи и натрупвания в отделните чакри в енергийното тяло.

Всяко заболяване на организма е нарушение на вибрациите на отделните органи,защото както всяко нещо във Вселената и нашият организъм има определена честота на вибрациите. И като използваме определен цвят, който излъчва вълни на желаната честота, този проблем се елиминира. За всеки цвят е характерна определена дължина на вълната и по този начин, сам по себе си, той излъчва определен вид енергия.

Ако правилно се използва енергията на цветовете, под въздействието и силата им ще се премахнат всички прояви на енергийна блокада.
Всеки един от нас може да се научи да си помага в ежедневието познавайки и използвайки отделните цветове, защото те са неразделна част от нас.

ЖОЗЕТА
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ; www.astrojozi19.blog.bg

 

Още по темата: