yoga yaramovАвтор: Гeорги Яръмов, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Човешкото тяло има чудесен вроден капацитет да се адаптира към променящата се околна среда. Това благоразумно може да се използва за създаване на ефективна защита срещу физически и психически разстройства. Ефикасната работа на органи и системи и координация между тях е гаранция за добро здраве. Древните йогистки практики координират и балансират функциите на тялото и ума.

Хата Йога

Хата Йога има категорично позитивно влияние върху психиката и физиката. С тотален подход - чрез тялото, единствен и достатъчен уред за тренировка, се постига съвършена координация функциите на организма, иначе казано ЗДРАВЕ, което е и условие за духовно развитие. Всички практикуващи имат неизбежен ефект върху теглото - редукция, в резултат на редовни занимания, които са поносими за всички.

Истинска история

С. Ч.: С навършването на 60 години здравословното ми състояние започна да се влошава. Преживях две тежки операции, от притеснение получих диабет тип 2. Появиха се болки в ставите, а преди пет години и силна, упорита болка в горната част на гърба. Традиционното лечение – лекарства, инжекции, не донесе облекчение. От физиотерапията болките се усилиха – не беше „лечебна криза“. Лекарите вдигаха безпомощно рамене. Отчаях се съвсем, спях само по корем, всяко движение ми причиняваше болка.

Чрез познати се свързах с Георги Яръмов. Серия лечебни масажи – болката намаля значително. След два месеца вече бях в състояние да взема участие в заниманията по Хата Йога за начинаещи.

Година след това вече бях в добра физическа форма. В емоционално отношение също виждам ефект – по-спокойна съм, отношението ми към живота е много по-позитивно. Кръвната захар поддържам в норма. Сега съм на 67, нямам намерение да спирам заниманията си с Хата Йога.

Коментар на Георги Яръмов, рехабилитатор, йога терапевт:

Ако госпожата бе започнала да практикува по-рано, едва ли щеше да стигне до описаните състояния. За съжаление в живота не всичко тече по ноти:(

Но както вижда ме от краткия разказ – още веднъж се потвърждава факта, че Хата Йога е ефективна при всякакви случаи. Независимо от възраст, двигателна култура, образование, професия.

Вземете своята карта за неограничен брой посещения

Карта за неограничен брой посещения от Йога Кайваля - Пловдив за 40 дни, може да се преотстъпва  - цена 60 лв.

За контакти: Tel. +35988 99 86 883

http://yogakaivalya-plovdiv.com/

facebook.com/gosh.yaramov

Йога терапевт Георги Яръмов, център Йогакайваля-Пловдив

 

Още по темата: