med 2 Палитра стил - PalitraStyle.com

Още в дълбока древност на меда се е приписвало всесилно лечебно действие спрямо всякакви болести. Древните египтяни го употребявали във вид на мази, пластири, компреси, лапи, отвари за промивки и лекували рани, стомашни, бъбречни, очни и други болести. Старата индийска медицина приписвала на меда важни и многостранни лечебни и укрепващи свойства.

Прочети още...

aromatherapy Палитра стил - PalitraStyle.com

Обонянието е един от най-важните дистантни рецептори при хората, запазили се от древността. Вероятно не си даваме сметка, но обонянието ни кара несъзнателно да възприемаме огромно количество информация, голяма част от която прониква в подсъзнанието ни. И това е анатомически предопределено, тъй като центърът на обонянието при човека се намира в най-стария дял на главния мозък – обонятелния мозък, а редом с него се намира и лимбичната система, отговаряща за емоциите.

Прочети още...

miene zubiПалитра стил - PalitraStyle.com

За да се срещате със зъболекаря само за профилактичните прегледи, по време на които да получавате комплименти за здравите си зъби, е необходимо да поддържате изрядна устна хигиена, като ежедневно се грижите за своите зъби.

Прочети още...

folicАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Витамин В9, познат още като фолацин, фолат, фолиева киселина се свързва преди всичко с бременността. Важната роля на този витамин е безспорна, що се отнася до превенцията на спина бифида. Трябва обаче да се знае, че фолиевата киселина е от голямо значение и за мъжете, защото подобрява показателите на спермата и съдейства за пренасяне на неувредена ДНК от сперматозоидите.

Прочети още...

psihologDobrevaПалитра стил - PalitraStyle.com

Причините за посещение при психолог са различни за всеки човек. Може да се каже, че най-често това се случва, когато човек попадне в психологична криза. Това означава, че сме в ситуация, от която или не виждаме изход или виждаме само един изход. Това е най-общото описание на психологичната криза.

Прочети още...