lekarPalitraStyle.com чрез Plovdivskinovini.com

Детската хирургия е магия! Това е краткото описание на доц. Пенка Стефанова, която е завеждащ клиниката по детска хирургия в УМБАЛ Св. Георги.

Прочети още...

art terapyПалитра стил - PalitraStyle.com

Арт–терапията е вид психотерапия, при която изкуството се използва за повлияване върху емоционалното и физическо състояние на човека и съответно за лечение. Най-често се прилагат рисуване, музика, ролеви игри (актьорство), писане и др. Арт-терапията може да се използва при здрави хора като им помага за разрешаването на личностни конфликти и кризисни житейски ситуация. Все по-често обаче, арт-терапията се използва като помощен метод при онкоболни пациенти.

Прочети още...

med 2 Палитра стил - PalitraStyle.com

Още в дълбока древност на меда се е приписвало всесилно лечебно действие спрямо всякакви болести. Древните египтяни го употребявали във вид на мази, пластири, компреси, лапи, отвари за промивки и лекували рани, стомашни, бъбречни, очни и други болести. Старата индийска медицина приписвала на меда важни и многостранни лечебни и укрепващи свойства.

Прочети още...

aromatherapy Палитра стил - PalitraStyle.com

Обонянието е един от най-важните дистантни рецептори при хората, запазили се от древността. Вероятно не си даваме сметка, но обонянието ни кара несъзнателно да възприемаме огромно количество информация, голяма част от която прониква в подсъзнанието ни. И това е анатомически предопределено, тъй като центърът на обонянието при човека се намира в най-стария дял на главния мозък – обонятелния мозък, а редом с него се намира и лимбичната система, отговаряща за емоциите.

Прочети още...

miene zubiПалитра стил - PalitraStyle.com

За да се срещате със зъболекаря само за профилактичните прегледи, по време на които да получавате комплименти за здравите си зъби, е необходимо да поддържате изрядна устна хигиена, като ежедневно се грижите за своите зъби.

Прочети още...