plod zelenchukПалитра стил - PalitraStyle.com

На пазара в момента има плодове и зеленчуци в изобилие. Заради недостатъчното слънце все още повечето плодове и зеленчуци са оранжерийни и съответно са третирани с химикали. При превишено съдържание на нитрати и пестициди, храните стават опасни за човека. Натрупването на нитрати е особено опасно за бебета, малки деца, бременни и хора с болен стомах. Какво трябва да знаем за нитратите и как да сме сигурни, че консумираме чисти храни?

Прочети още...

hranitelna piramidaПалитра стил - PalitraStyle.com

Храната ни дава енергия за живот. Освен това тя е и удоволствие. Човек през целия си живот трябва да я цени и да й се наслаждава. Как да подбираме качествени и здравословни храни? Какво да включваме в дневното си меню, за да бъдем здрави и пълни с енергия? Има ли вредни храни?

Прочети още...

kana buzАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

В България чай наричаме не само топлата напитка, приготвена от чаени листенца, но и всяка билкова отвара. Вдишаме ли аромата на билковия чай само за миг можем да се пренесем под синьо небе, на обляна от слънце пъстра поляна, сред жужене на пчели.

Прочети още...

kissАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Целуването е любимо занимание на всички влюбени, независимо на каква възраст са. Актът на страстната, т.нар. френска целувка, издава обич, нежност, сексуално желание. Целувката всъщност е едно от най-интимните човешки преживявания.

Прочети още...

kolaПалитра стил - PalitraStyle.com

Рецептата на Кока Кола е пазена в дълбока тайна от производителя. Нас обикновените хора обаче това изобщо не ни интересува, тъй като освен да си доставяме удоволствие като консумираме напитката, с нея можем и да се лекуваме. Кока Колата помага успешно при някои здравни неразположения.

Прочети още...