M kalendarПалитра стил - PalitraStyle.com

Животът на жената е белязан от определени физиологични явления. Процесите, касаещи женската полова система до голяма степен са скрити. Най-доловимият сред тях е месечният цикъл, затова по него може да се съди най-общо за състоянието на женското тяло.

Прочети още...

FruitVegПалитра стил - PalitraStyle.com

Експертите по здравословно хранене препоръчват да се приемат по пет порции плодове и зеленчуци на ден. Това важи с особена сила за бременните. За да се осигурят необходимите полезни вещества за организма, специалистите съветват да се консумират три пъти жълти плодове и листни зеленчуци и два пъти други плодове и зеленчуци през деня. Как да внесем повече плодове и зеленчуци в дневното си меню?

Прочети още...

colorsАвтор: Жозета, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Цветотерапията е ефективен метод за въздействие с цветовете, чиято цел е да се възстанови работата на целия организъм. Цветотерапията са използвали още в древна Индия, Китай и Египет. В наши дни интересът и използването на този метод за лечение се възвръща с пълна сила.

Прочети още...

psohologiaсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

В началото на юли в Пловдив отвори врати "Консултативен център Светът е шарен”. Трима професионални психолози: Дора Добрева, Даниела Червенакова и Виделина Здравчева са се заели с отговорната задача да помагат на нуждаещите се от психологична помощ и консултиране.

Прочети още...

more aeroАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Използването на различните метеорологични фактори в комбинация с особеностите на климата на дадена местност за повлияване здравето на човека – това е климатотерапията. Тя повишава имунната реактивност, тренира терморегулаторните механизми, нормализира нарушената обмяна на веществата, оказва благоприятно въздействие върху различните органи и системи.

Прочети още...