colorsАвтор: Жозета, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Цветотерапията е ефективен метод за въздействие с цветовете, чиято цел е да се възстанови работата на целия организъм. Цветотерапията са използвали още в древна Индия, Китай и Египет. В наши дни интересът и използването на този метод за лечение се възвръща с пълна сила.

Прочети още...

psohologiaсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

В началото на юли в Пловдив отвори врати "Консултативен център Светът е шарен”. Трима професионални психолози: Дора Добрева, Даниела Червенакова и Виделина Здравчева са се заели с отговорната задача да помагат на нуждаещите се от психологична помощ и консултиране.

Прочети още...

more aeroАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Използването на различните метеорологични фактори в комбинация с особеностите на климата на дадена местност за повлияване здравето на човека – това е климатотерапията. Тя повишава имунната реактивност, тренира терморегулаторните механизми, нормализира нарушената обмяна на веществата, оказва благоприятно въздействие върху различните органи и системи.

Прочети още...

plod zelenchukПалитра стил - PalitraStyle.com

На пазара в момента има плодове и зеленчуци в изобилие. Заради недостатъчното слънце все още повечето плодове и зеленчуци са оранжерийни и съответно са третирани с химикали. При превишено съдържание на нитрати и пестициди, храните стават опасни за човека. Натрупването на нитрати е особено опасно за бебета, малки деца, бременни и хора с болен стомах. Какво трябва да знаем за нитратите и как да сме сигурни, че консумираме чисти храни?

Прочети още...

hranitelna piramidaПалитра стил - PalitraStyle.com

Храната ни дава енергия за живот. Освен това тя е и удоволствие. Човек през целия си живот трябва да я цени и да й се наслаждава. Как да подбираме качествени и здравословни храни? Какво да включваме в дневното си меню, за да бъдем здрави и пълни с енергия? Има ли вредни храни?

Прочети още...