more aeroАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Използването на различните метеорологични фактори в комбинация с особеностите на климата на дадена местност за повлияване здравето на човека – това е климатотерапията. Тя повишава имунната реактивност, тренира терморегулаторните механизми, нормализира нарушената обмяна на веществата, оказва благоприятно въздействие върху различните органи и системи.

Прочети още...

plod zelenchukАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

На пазара в момента има плодове и зеленчуци в изобилие. Заради недостатъчното слънце все още повечето плодове и зеленчуци са оранжерийни и съответно са третирани с химикали. При превишено съдържание на нитрати и пестициди, храните стават опасни за човека. Натрупването на нитрати е особено опасно за бебета, малки деца, бременни и хора с болен стомах. Какво трябва да знаем за нитратите и как да сме сигурни, че консумираме чисти храни?

Прочети още...

hranitelna piramidaАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Храната ни дава енергия за живот. Освен това тя е и удоволствие. Човек през целия си живот трябва да я цени и да й се наслаждава. Как да подбираме качествени и здравословни храни? Какво да включваме в дневното си меню, за да бъдем здрави и пълни с енергия? Има ли вредни храни?

Прочети още...

chereshiАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Всички с удоволствие хапваме череши. Освен, че са много вкусни, те са и много полезни за нашето здраве. Затова нека се възползваме от изобилието, което сезонът предлага!

Прочети още...

kana buzАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

В България чай наричаме не само топлата напитка, приготвена от чаени листенца, но и всяка билкова отвара. Вдишаме ли аромата на билковия чай само за миг можем да се пренесем под синьо небе, на обляна от слънце пъстра поляна, сред жужене на пчели.

Прочети още...