mineral water 2Палитра стил - PalitraStyle.com

От дълбока древност човечеството е прилагало за лечение и укрепване на организма един от най-големите природни дарове – минералните води. Ние, българите, сме истински щастливци, защото живеем в страна извънредно богата на различни видове минерални води, които можем да използваме.

Прочети още...

yoga yaramovАвтор: Гeорги Яръмов, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Човешкото тяло има чудесен вроден капацитет да се адаптира към променящата се околна среда. Това благоразумно може да се използва за създаване на ефективна защита срещу физически и психически разстройства. Ефикасната работа на органи и системи и координация между тях е гаранция за добро здраве. Древните йогистки практики координират и балансират функциите на тялото и ума.

Прочети още...

eggАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Консумирането на 1-2 яйца дневно стимулира обмяната на веществата, повишава хемоглобина в кръвта, повишава общия тонус в организма и покрива 20-40% от дневната нужда на човека от белтъчини от животински произход и цялата му нужда от желязо и витамини А и В2.

Прочети още...

aloeПалитра стил - PalitraStyle.com

Алое вера (Aloe Vera Barbadensis) е тропическо растение. Отглежда се в специални ферми в Мексико, Бангладеш, Куба, Доминиканска република, Джамайка, Китай, Индия, Кения, Танзания, Южна Африка, Австралия и САЩ. Листата му са зелени, дебели и сочни. То е едно от растенията, определяни като чудодейни за здравето и красотата на хората.

Прочети още...

yoga jenaПалитра стил - PalitraStyle.com

Алтернативното дишане е дихателно упражнение, класическо в йога. Нарича се Анулома-вилома. Както всяка практика в йога и тази има отношение към здравето. Ефектът й е, че лесно и бързо отпуска нервната система и балансира насочеността ни навън и навътре.

Прочети още...