spekulumПалитра стил - PalitraStyle.com

По отношение на гинекологията, както и по отношение на общата медицина, най-добре е жената да си има свой лекар.

Към избора на гинеколог трябва да се подходи сериозно, защото това ще бъде човекът, с когото ще споделяте своите тревоги относно женското си здраве, на когото ще гласувате доверие да преглежда и лекува най-интимната част от вашето тяло, лекарят, на когото ще разчитате в най-трепетния период от вашия живот – тогава, когато ще ставате майка.

Гинекологът не е просто лекар: Мъж или жена

В днешно време броят на жените и мъжете гинеколози е почти еднакъв. Това ви позволява да изберете лекаря, при когото ще се чувствате най-добре. Една част от дамите предпочитат да изберат жена гинеколог, защото смятат, че друга жена би могла да ги разбере най-добре, да им влезе в положение и най-вече не чувстват свян при прегледа. Друга част от жените отдават предпочитанията си на мъжете гинеколози. Техните доводи са свързани с това, че мъжете лекари вдъхват повече доверие, че подхождат с уважение към женската същност и не на последно място те знаят как трябва да „пипат”.

Гинекологът не е просто лекар: Какъв точно специалист да бъде

Въпреки че основната им специалност е една – Акушерство и гинекология, лекарите в тази сфера имат по-тесни специализации. Някои работят само в кабинетите си, в които преглеждат и правят женска консултация. Други специалисти водят основно раждания. Има лекари гинеколози, които са прекрасни хирурзи и наблягат предимно на оперативната гинекология. Ако трябва да се избирате свой гинеколог, вземете под внимание своята възраст, здравен статус, предстоящо майчинство. Това ще ви помогне в избора и ще допринесе той да бъде правилен.

Гинекологът не е просто лекар: Чий съвет да приемем

Безспорно при избора на гинеколог много от нас биха се доверили на препоръка от близка приятелка. Възможно е някоя лекарска публикация в медийното пространство да привлече вниманието ви и да ви насочи към правилния специалист. Понякога случайността си казва думата – изведнъж попадате на лекар, който ви решава проблема, излекува ви и разбирате, че сте намерили своя гинеколог.

Гинекологът не е просто лекар: Защо е добре да имате свой

Разбира се, че е най-добре да се доверите на определен гинеколог. Най-важният довод за това е, че ще му имате доверие, няма да се притеснявате от прегледа и ще можете да говорите с него съвсем свободно по здравните въпроси, касаещи женското ви здраве. Когато лекарят ви познава, той е наясно с медицинския ви картон и ще може да взема бързи решения при необходимост. Освен това, познавайки гинекологичното ви състояние, бързо ще може да установи всеки проблем или аномалия и да предприеме необходимите мерки, за да ви помогне.

 

Още по темата: