chernitca Палитра стил - PalitraStyle.com

Черницата е чудесно дърво с много лековити свойства и помощник за здравето на хората. Използват се както прекрасните плодчета, така и листата и кората на това дръвче.

Отдавна черницата се използва за лечение в Китай, Индия, Египет и Виетнам. Полезните свойства на черницата, се дължат на всички  вещества, които се съдържат в нея. Витамини B1, А, В2, С, РР, глюкоза, фруктоза, лимонена киселина, фолиева киселина, липиди, калий, фосфор, манган,селен и много аминокиселини.

Черницата се използва за лечение на диабет, високо кръвно налягане, болести на сърцето, лечение на анемия и умора.

Плодчетата на черницата  се прилагат за лечение на ентероколит, очни болести,  шум в ушите, както  и са и изключително добър помощник за лечение на жлъчката. Със своите антибактериални свойства, съдействат за детоксикация на ненужните шлаки в тялото.

Освен това те са много добро средство за пречистване на кръвта и възтановяване на нарушената обмяна на вещества в организма.

Отвара от кората на черницата се използва много успешно за лечение на хипертония, както и за понижаване на температурата и лечение на бронхити.

Много полезни са листата на черницата, особено бялата, които със съдържанието си на антиоксиданти, като кверцитин и други биофлаваноиди, се използват за лечение на алергии, ревматични заболявания и възстановяват баланса на холестерола. Последни изследвания посочват много добри показания при лечението на рак
         
Това прекрасно дърво, според древните народи е мощен чистач на отрицателна енергия  както и води изобилието в дома на стопаните си. Клонките на черницата, носят успех в делата, радост и удовлетворение. Тя е помощник при лошо време умилостивявайки стихиите.

Аурата на това прелестно дърво действа успокояващо и ободряващо и дарява хората със своята свежест и красота.

С цялото богатство от ценни вещества и свойства, черницата също помага и за забременяване. Закриляна от Венера, тя засилва женската енергия, помага за красивата кожа и блестящ поглед на всички жени.

Черницата е мъдро дърво, което е чудесен лек както за телата така и за душите ни.

Още по тамата:

Алое вера – еликсир за здраве и младост