mama sicretсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Всяка жена носи в себе си една необикновена тайна – тайната на майчинството.

Тя присъства в нея още от най-ранно детство – любимата игра на всяко момиченце е да играе с кукли, като то е майката, която се грижи за своето дете. Често съкровената тайна на майчинството се скрива дълбоко в женската същност. На „повърхността” остават само актуалните теми като образование, кариерно развитие, еманципация. Но идва време, когато желанието за дете се появява с ярка сила и кара всички останали неща в живота на една жена да изглеждат сиви и скучни. Необяснимата топлота и странен трепет, изпълват женската душа, при мисълта за бебе. Тези усещания са само деликатна загадка за необикновените силни позитивни емоции, които предстоят. Най-необикновеното, най-красивото и най-истинското приключение вече е започнало!

Чудото на зачатието, растежа и развитието на бебето в утробата, раждането, отглеждането и възпитанието... Всяка съвременна жена би искала да бъде добре информирана за това какво ще се случи в нейното тяло и в нейната душа. Източниците на информация по тези въпроси в днешно време са много. Най-лесният начин е да се поговори с приятелки, които вече са майки – практичните съвети и опит от първа ръка могат много да помогнат. Понякога обаче желанието за майчинство може да бъде свенливо пазено и затова алтернативен източник на информация може да бъде интернет – многообразието от сайтове и форуми, могат да предоставят различни гледни точки, идеи, методи и концепции. Добрите „старомодни” книги и специализирани издания също могат да бъдат полезни помощници за информираността по съответните теми. В книжарниците могат да се намерят книги – класика в жанра, но не липсват и нови, съвременни автори, които помагат на бъдещите майки. Не на последно място, един особено важен човек през целия процес ще бъде лекарят, когото жената ще избере -  на неговите съвети, грижи и напътствия тя трябва да се довери напълно.

Със сигурност има още начини за това една бъдеща майка да намери необходима й информация. Важно е обаче преди всичко тя да се вгледа в себе си, в своята женска същност, в която природа е заложила силата да бъде майка; да почерпи мъдрост и да повярва в себе си, че ще може да се справи с предизвикателството на своя човешки, женски живот.

Още по темата: