14week-aсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Големият ден е все по-близо! Вече нямате търпение да гушнете своето бебе. Наред с това все по-често Ви спохождат нощни кошмари, свързани с предстоящото раждане. Не се поддавайте на паниката – нали знаете, че хормоните са виновни за всичко. За да се спасите от притесненията, опитайте се да си организирате и запълните времето до раждането с приятни занимания и ползотворна подготовка. Като начало – съберете чантата си за Родилното. Това със сигурност ще внесе нотка успокоение. Така няма да се лутате в последния момент и да се питате какво да си вземете и ще сте сигурни, че няма да пропуснете нещо важно.

Документи

Дори да Ви се струва, че е  последното, за което бихте се сетили на тръгване към болницата, трябва отсега да знаете, че и в този случай документите са важни.
Лична карта
Медицинско направление
Обменна карта
Други важни документи от направени изследвания

Тоалетни принадлежности

За да се чувствате спокойна и чиста, вземете си подходящи тоалетни принадлежности. Вероятно ароматът на любимия Ви сапун или шампоан ще Ви накара да се почувствате комфортно в непозната обстановка:
четка и паста за зъби
сапун
шампоан
гребен
самобръсначка

Хигиенни материали

За престоя Ви в болницата ще са Ви необходими важни хигиенни материали, които ще осигурят здравословната Ви хигиена и комфорт:
лигнин
дамски превръзки
влажни кърпички
тоалетна хартия
хавлиени къпи

Дрехи

В някои болници не е необходимо да взимате нищо от долуизброеното, но за всеки случай пригответе си и:
нощница с предно закопчаване
бельо – памучени бикини или бикини за еднократна употреба
халат
жилетка
чорапи
чехли

Прибори

Може да Ви се струва странно, но е добре да иматетези прибори за хранене, за да са Ви на разположение по всяко време:
чаша
 чиния
 вилица
лъжица
нож

Специални

За да Ви бъде максимално комфортно като млада кърмачка, осигурете си:
помпа за кърма
пъдплънки за кърмачки
сутиен за кърмачки
термометър

Други

Обикновено престоят в Родилното не е дълъг, но за да се чувствате възможно най-добре – в личен и социален план, вземете си и някои други вещи, които могат и да не влязат в употреба, но ...знае ли човек:
мобилелен телефон със зарядно
CD плеър със слушалки
ластичета за коса
медикаменти против разраняване на зърната
фотоапарат
камера
книга

Списък за бебето

Тъй като от един момент нататък в болницата ще бъдете двама или повече (ако чакате близнаци или многознаци), необходимо е в багажа да предвидите и неща за бебето /бебетата:
еднократни пелени за новородено (памперси)
мокри къпички
биберон (залъгалка)
И още нещо

Независимо дали ще раждате в държавна или в частна клиника, в голям или в малък град, когато стягате багажа си за Големия ден, не пропускайте да вземете със събе си цялата си смелост и оптимизъм. Въпреки, че ще бъдете в болница, вие няма да сте болна. Вие отивате там, за да Ви се случи най-хубавото нещо на този свят – да станете майка. Разбира се, че ще има много неизвестни, но каквото и да се наложи да изпитате и преживеете, през цялото време ще сте наясно защо. Защото ще дадете живот на най-прекрасното бебе на света - Вашето.

А Вие какво си взехте за Родилното?