20weekАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Много мъже са готови да се закълнат, че синдромът на симпатичната бременност е съвсем реален, просто защото са го изпитвали. Други се опитват да го обяснят с нездравословни хранителни навици и нервно напрежение.

Какво е синдром на симпатичната бременност

С това симпатично название се определя състоянието на мъже, чиито жени са бременни. Бъдещите татковци усещат съвсем осезаемо признаците на бременността върху себе си: гадене, болки в кръста, умора, непреодолимо желание за сън през деня, нощни беззсъници, непоносимост към някои храни и засилен апетит към други. Нерядко мъжете дори наддавт на тегло. Признаците на синдрома на симпатичната бременност започват към края на първото тримесечие на бременността на партньорката  и продължават с нарастваща степен до третия триместър.

Кой може да изпита синдрома на симпатичната бременност

Синдромът на симпатичната бременност е привилегия само на мъжете и то по време на бременността на партньорката им. „Застрашени“ в по-голяма степен са мъжете от двойки, които дълго време са се опитвали да имат дете. Също така и по-чувствителните мъжки натури.

Защо се случва

Изпитвайки върху себе си признаците на бременността, мъжът несъзнателно съпреживява заедно със своята партньорка бъдещата поява на бебето. Всъщност това състояние на мъжа може да бъде още една причина двойката да прави повече неща заедно като например да хапват бисквити в леглото или заедно да ходят на курс за бременни.

Как се лекува синдромът на симпатичната бременност

Лечението на синдрома на симпатитчната бременност  е съвсем просто и естествено. В момента, в който се роди бебето, настъпва спонтанно излекуване.

Още по темата: